Alaplı Belediyesi'nin Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk oturumu tamamlandı.

 

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıda  5 madde görüşüldü. Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulunun ticari alana çevrilmesi yönündeki imar tadilatı talebi, İmar Komisyonu'nun raporu oybirliğiyle kabul edilmek suretiyle reddedildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan birinci madde ile bağlantılı Yenimahalle alanında 103 ada 16 parselde yer alan ilave imar planı da yine İmar Komisyonu'nun raporu oybirliğiyle kabul edilmek suretiyle reddedildi. Her iki madde ile ilgili olarak Belediye Meclisi Üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu alanının ticari alana çevrilmesi yönünde imar tadilatı talebinde bulunulduğunu hatırlatarak, 'İmar Komisyonu'nun hazırladığı raporda da belirtildiği gibi, yapılması istenen tadilatla ilgili olarak yapılan yazışmalar ve Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı tarafından yapılan inceleme sonuçları da değerlendirildiğinde, tadilatın 'Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik'in 27. maddesi kapsamında Sosyal ve Teknik Altyapı Alanları Zorunluluk Olmadıkça Değiştirilemez ifadesi de göz önüne alınmak suretiyle, Komisyonumuz, mevcut şartlar içerisinde zorunluluğun olmadığına kanaat getirerek plan tadilatını uygun görmemiştir. Bu nedenle, yasa gereği de başka bir alanda okul yeri gösterilmesine gerek olmadığı kanaatine varılmıştır' dedi.

Gündemin 4. maddesinde yer alan Ön ödemeli su sayaç sistemine geçilmesi oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilirken; 5. madde de yer alan Afet Konutlarının 9-10-12-58-65 ve 66 nolu parsellerdeki imar tadilatı da oybirliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi.

5. maddeyle ilgili olarak Belediye Meclisi Üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Afet Konutlarında sokak aydınlatma sıkıntısı yaşandığına dikkat çekerek, 'Afet konutlarındaki ara sokaklar imar planında gözükmediği ve site içi yol olarak kabul edildiği için Enerji-Sa buraların aydınlatmasını yapmıyor ve aydınlatma bedelinin site sakinleri tarafından ödenmesi gerektiğini ifade ediyor. Biz buradaki,. İmar planında gözükmeyen ara sokakları güneş enerjili lambalarla aydınlatmayı düşünüyorduk ancak epey bir maliyeti olduğunu hesapladık. Bu ara sokakları imar planına dahil edersek, aydınlatılmasını sağlayacağız' sözleriyle konuştu.