AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu'nun, TTK yetkililerinin bürokratik engeller yüzünden çalışmalara başlayamadığı iddiasına, hangi engelden bahsettiğini anlayamadığını belirtti. Başkan Uçar, ayrıca Şili'deki kurtarma olayları ile buradaki olayın tamamen farklı olduğunu söyleyerek, "Elma ile armut karıştırılmamalı" ifadesini kullandı. Uçar, açıklamasında şunları söyledi;
"Sayın Ramis Muslu, GMİS'in çok değerli Genel Başkanı'dır. Zaman zaman bürokrasiyle ilgili bu tip konuların üzerinde durmuştur. TTK'nın bürokratik engelinden bahsetmiş, hangi engelinden bahsetmiş bilmiyorum, ama bunlar için konuşmasına gerek yoktu. Geçmişte de bu konular vardı. Ama sendika olarak bu tür sorunları, sıkıntıları dile getirmediler. Sayın Başkan'ın bürokratik engel anlamında bürokrasinin hangi konuya engel olduğunu anlamış değiliz. Bunu daha açık bir şekilde dile getirirse daha iyi olur. Kaldı ki, kendisi Zonguldak'taki en büyük kitle örgütünün başkanıdır. Ağırlığını koyması lazımdı. Son zamanlarda, özellikle referandum öncesinden bu güne kadarki süreç içerisinde iletişim kurma imkanımız olmadı. Sorunların çözülebileceği bir ortam da oluşturulmadı. Oluşursa, dile getirirse, bizde bunları paylaşma konusunda hassasiyet gösteririz. Kamu kurumlarının belli bir prosedürü vardır. Bu anlamda TTK'da bir kamu kurumu olması münasebetiyle talimat aldığı yerler vardır. Bakanlık, bu anlamda grizu faciasında yerin altında kalan madencilerimizin çıkarılamayışı ile ilgili bir takım tenkitler, eleştiriler alındı, bu eleştirilere bağlı olarak da ben çıktım, bir açıklama yaptım. Kurumun bu anlamda kamuoyunu bilgilendirmediğini, buradaki sorunun, problemin nereden kaynaklandığını, bu anlamda hem siyasetin, hem bürokratların kendisine destek vermesi konusunda 'keşke bunları paylaşsaydınız' diye bende bir eleştiri de bulundum. Ama bir kısım medya tarafından ya da muhalefet tarafından eleştirildik, tenkit edildik. Buradaki amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Topyekun Zonguldak'taki bir sorunun ortadan kaldırılması için beklentisi olan vatandaşların beklentilerine cevap verebilmek için neler yapabiliriz diye böyle bir eleştiri de bulunduk. Şimdiye kadar kurum yetkilileri bize bilgi verseydi, biz de Bakanlıklara iletirdik, ilgili yerlere iletirdik. Sonunda çözüm konusunda destek sağlanırdı. Şili'deki olayla Zonguldak'ta ki karşılaştırılamaz. Elma ile armut karıştırılmaz. Şili'deki olayla buradaki olay tamamen birbirinden soyutlanması gerekir."
AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, Bölge Sorumlusu Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun Cuma günü (bugün) Zonguldak'a gelerek geniş katılımlı bir toplantı yapacaklarını belirtti.
Uçar, konu ile ilgili şu bilgiyi verdi;
"BİZ TEŞKİLATI SÜREKLİ
DİNAMİK TUTUYORUZ"
"Sayın İl ve Bölge Koordinatörümüzün katılacağı geniş katılımlı bir toplantı olacak. Burada hem referandum sürecinin kısa değerlendirmesi, hem 2011 yapılacak genel seçimlerdeki çalışmaların bir ön çalışması olacak. Biz 2011 seçimlerine çok daha zinde, dinamik bir teşkilatla girmek istediğimizi, bu anlamda eksik olan yerlerimiz varsa, bunların düzeltilmesi konusunda biz talimat verdik. Eksik yoksa, devam edecekler. Bunu farklı algılayan ve yorumlayanlar oldu. Biz sürekli teşkilatı dinamik tutmak istiyoruz. Yoksa teşkilatımızla basından basına konuşmak istemiyoruz, gittik diye değil, eksikliklerin tamamlanması adına bu açıklamaları yapıyoruz."