AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar,''3 Aralık Dünya Özürlüler Günü''nedeniyle yayınladığı mesajda,ülke nufusunun %12.23'ünü engellilerin oluşturduğunu, hükümetin engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılmasındaki engelleri kaldırmaya ve tüm insan haklarından eşit olarak yararlanmalarına yönelik çalışmalarının artarak devam ettiğini belirtti.
Hamdi Uçar şöyle dedi:
"Hükümetimizce  Özürlülere yönelik olarak geliştirilen politikalarda; özürlüleri ve ailelerini bilinçlendirmeye yönelik bilgi paylaşımı için gerekli olanakların ilgili kurumlarca sağlaması, etkin bir tıbbi bakım şartının devlet tarafından güvence altına alınması, özürlülerin kendi kendine yeterlik ve işlevsellik konusunda olabilecek en iyi düzeye çıkarılması için etkin çalışmalar sürdürülüyor. Bu anlamda geliştirilen; sağlık, rehabilitasyon, eğitim, sosyal güvenlik ve istihdam konularındaki politikalar özürlülerin topluma başarılı bir şekilde entegre olmasını sağlayacaktır.  Engelli vatandaşlarımızın engellerinden dolayı hiçbir imkandan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu amaçla bilgi, hizmet ve çevre koşullarının özürlüler için ulaşılabilir hale getirilmesi yönünde alınacak önlemlerle  her kurum ve kuruluşta görülen eksiklikler  tamamlanarak hayata geçiriliyor.
Engellilerin sorunlarının çözümü için başta üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşlarının el ele vermesi gerekmektedir. Engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunların çözümü için kent planlamaları özürlüler de düşünülerek tasarlanmalıdır. Mesleki eğitim programları geliştirilerek onların insanca yaşayacakları bir ortamın ekonomik alt yapısına yönelik çalışmalarımız sürdürülüyor... Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini diri tutacak en küçük çalışma dahi çok önemli ve değerlidir. Engelli olmak bir kusur değildir. Önemli olan hayatın normal akışı içinde bu insanlarımızın günlük yaşamını idame ederken karşılaştıkları zorlukları azaltmak, yasalardan ve toplumun yaşam alışkanlıklarından kaynaklı engelleri kaldırmaktır
2009 yılı ekim ayında kamuda görev yapan engelli memur sayısı 10 bin 357 iken 2010 yılı Ekim ayında bu sayı 18 bin 787'ye yükseldi. Bir yıl içinde kamuya 8 bin 430 engelli memur alındı. Bu yıl 8 bin  430 engelli memur istihdamı yapılabildi."