BAFOM, hakkında bilgiler veren Kızılay Şube Başkanı İşgören, Türk Kızılay'ının afet bölgelerindeki önemine değinerek, yaklaşmakta olan Kurban Bayramı nedeniyle bilgilendirmelerde bulundu.

Kızılay Kdz. Ereğli Şube Başkanı İsmail İşgören, açılışı gerçekleştirilen kısa adı BAFOM olan Batı Karadeniz Afet Operasyon Merkezi ile ilgili ve Kurban Bağışları hakkında basın toplantısı düzenledi.
17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremlerden büyük yara alan Düzce'de görevlendirilen Türk Kızılay'ının afet müdahale ekiplerinin yaraların sarılmasına önemli katkı sağladığını vurgulayan Kızılay Kdz. Ereğli Şube Başkanı İsmail İşgören, "Afet Yönetim Merkezi'nin bugünkü arazisi T.C. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden 300,00 TL'ye satın alınarak 12 Kasım 2008 tarihinde temel atıldı. İnşaat çalışmaları bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı ve Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi Düzce'de tüm donanımı ile birlikte kullanıma hazır hale getirildi" dedi.
Yapılan açıklama şu şekilde:
"Toplam 19.000 metrekare alana kurulan Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi'nde Yönetim Binası, Lojistik Depo ve Personel Lojmanı bulunmakta. Yönetim Merkezi içerisinde kriz merkezi, haberleşme odası, arşiv, afet hazırlık ve müdahale, lojistik ve mali ve idari işler ofisleri, eğitim/seminer salonu, müdür ve sekreter odaları, misafirhane, yemekhane, mutfak, bilgi işlem odası ve basın odası gibi birimler bulunmakta. 100 metrekare genişliğindeki kriz merkezinin afet dönemlerinde İl Kriz Merkezi olarak da kullanılması planlanıyor.
Yerleşke içerisinde yer alan lojistik depo 35.000 kişilik temel afet müdahale malzemesinin stoklanabileceği kapasitede inşa edildi. 3650 metrekare kapalı alana sahip lojistik depoda farklı boylarda afet çadırları, battaniye, yatak, uyku tulumu, katalitik soba, mutfak seti ve jeneratör gibi temel afet malzemeleri bulunuyor. Türk Kızılay'ının afetzedelerin yaşam alanı ihtiyaçlarının karşılanmasında yeni standardı olan 250 adet Mevlana Evi de Afet Yönetim Merkezi'nin lojistik kapasitesi içerisinde yer alıyor.
Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi afet müdahale, psikososyal destek, lojistik eğitim gibi konularında uzman 38 personel ile hizmet verecek. En modern haberleşme ve takip sistemleri ile donatılan merkezden Türk Kızılay'ının yurtiçi ve yurtdışı tüm birimleri ile sesli ve görüntülü görüşme yapılabilecek. Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi insan kaynağı, araç filosu ve lojistik kapasitesi ile Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop illerinin yanı sıra Türk Kızılay'ının ulusal ve uluslar arası insani yardım çalışmalarına da destek verecek."
Kızılay Kdz. Ereğli Şube Başkanı İsmail İşgören, düzenlediği basın toplantısında kurban bağışları ile ilgili de şu bilgilere yer verdi: "Türkiye iyilikte birleşiyor. Kızılay'ın Kurban Taahhüdü: Vekaleti alınan bütün kurbanlar eksiksiz olarak, dini şartlara uygun ve hijyenik bir biçimde kesilecek, konserve yapılarak yıl boyunca ihtiyaç sahibi yüz binlerce aileye dağıtılacak. Vekâletleriniz için, tüm bankalardaki Kızılay Hesabı,
www.kizilay.org.tr internet adresinden, 168 ücretsiz danışma ve bağış hattından gerekli bilgileri alabilirler. Aynı zamanda 2868 PTT numaralı Kızılay Posta Çekini kullanabilirler. Kurban bedeli, 275 TL'dir, internet ve 168 bağış hattından 4 taksitle ödenebilir."