Saadet Partisi Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Arıkan, Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un istifasının ardından yaşanan süreci değerlendirdiği açıklamasında, ilk genel seçimlerde iktidar olacaklarını iddia etti.

“Milli Görüş ruhunun önü kesilmek istenmiştir. Ancak bu halkımızın ve teşkilatlarımızın hızını kesmemiş bilhassa daha artırmıştır” sözleri ile açıklamasına başlayan Arıkan, “Saadet Partisi’nin 11 Temmuz 2010 tarihinde Ankara’da yaptığı olağanüstü kongreden sonra bazı olumsuz tavırlar nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçtiğini” belirterek, “Bu dönem içinde Alaplı Saadet Partisi İlçe Teşkilatı bu yaklaşım tarzlarına bir dinlenme molası olarak bakmakta olduğunu” söyledi.

“Meydana gelen sıkıntılı sürecin ülkemiz ve Dünyamız insanına Hakkın yanında, zulmün karşısında, yeniden güzel ülkemizi lider ülke yapma mücadelesinin öncülüğünü yapan Milli Görüşçü Saadet Partisi’nin hızı kesilmek istenmiştir. Ancak bu halkımızın ve Teşkilatlarımızın hızını kesmemiş bilhassa daha artırmıştır. Bunun en son örneği geçtiğimiz 10/10/2010 Pazar günü Zonguldak’ta Prof. Dr.Arif Ersoy’un katılımıyla yapılan genişletilirmiş İl Divan Toplantısı olmuştur. Alaplı ilçe teşkilatının da katılımıyla son yılların en muhteşem il divan toplantısı yapılmış. Teşkilat binasının salonu üye ve Zonguldaklı hemşerilerimizin coşkusuyla hınca hınç dolmuştur. Bu da bize gösteriyor ki Milli Görüş Hareketi dimdik ayaktadır. Lider Sayın Prof Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın yanındayız. İnşallah 13 Ekimde Ankara’da yeniden bir kongre yapılacak bundan sonra bütün yurt genelinde azim ve gayretli bir çalışma ile ilk genel seçimlerden partimiz iktidar olacaktır. Zonguldaklı ve Alaplı kardeşlerimizi 17 Ekim Pazar günü yapılacak Ankara’da ki Kongreye davet ediyorum. Bu büyük kongremize katılmak isteyen Alaplı üye ve değerli halkımız, Teşkilatımızın kaldıracağı araçlarda yerlerinizin ayrılabilmesi için 0534 870 1531 nolu telefondan yardım isteyebilirler. Bu vesile ile tüm Zonguldaklı hemşerilerimizi ve kıymetli Alaplı hemşerilerimize sağlık afiyet ve saadetler dilerim”