Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, CHP Kdz. Ereğli İlçe Yönetimini ziyaret etti. Ziyaretinin amacının ilçe örgütünü kutlamak olduğunu belirten Eşref, Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen ile de randevusu olduğunu söyledi. Erdemir ile ilişkileri Zonguldak'a taşımak istediklerini de belirten Başkan Eşref, Erdemir?in tren ferisiyle Zonguldak'a yaptığı taşımacılıktan ton başına 1 TL almak istediklerini söyledi. Eşref, ?Yeni yönetiminizi tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Önümüzdeki günlerde Merkez İlçe ve Ereğli İlçe olarak yaptığınız çalışmalarda partimiz daha önlere çıkacak. Seçimler erken olsa bile partimizin o büyüyen trendine il bütününde 2004 yılındaki 68 binlik oyunu 2007 yılında çıkarttığımız 88 binlere, 2009 yılında çıkarttığımız 122 binlere önümüzdeki 2011 yılında daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Ben 2004'te vardım, 2007'de kaybettiğimiz halde İl Seçim Komitesi başkanı olarak görev yaptım. Son mali seçimlerde de il genel meclisi oyumuz 122 binlere vardı. Bu ivmeyi düşürmeyeceğiz.

 

EREĞLİ?NİN GÜCÜ

Ben Ereğli ilçemizin gücünü biliyorum. Merkez ilçeye eşit görüyorum. Bu iki güç diğer ilçelerimizin de katkısıyla Zonguldak'ta bu 2011 seçimlerinde 2007'nin de ötesine taşıyacağına inanıyorum. Başaracağımıza inanıyorum. Biz merkezde iyi durumdayız, sizinde iyi durumda olduğunuzu biliyorum. Hem size hayırlı olmaya geldim hem de Erdemir ilişkilerini Zonguldak'a taşımaya geldim. Zonguldak'ta tren ferisi yoluyla nakliye yapılıyor. Erdemir?in Zonguldak'a tren ferisiyle taşıdığı kömür, demir cevheri, sacı taşırken sadece külfeti var bir nimeti yok. O nedenle biz 2010 tarifesinde ton başına 1 TL nakliye bedeli olmak üzere her taşıdığı yüke bir bedel koyduk.

 

YENİ BİR DURUM

Evraklarımızı gönderdim ama onlarla da görüşmem var. Zonguldak'a getirdiği külfeti karşılamalarını istiyoruz. Geminin limana girmesi, oradaki manevrası, çöplerin toplanması, suların verilmesi ve kömür tozlarının şehre yayılması gibi etkileri çok ağır. Bunun bir bedeli olmalı. Nasıl Ereğli Belediyesi Ereğli'nin enerji tüketim vergisinden, su gibi Zonguldak'ta da biz ister Erdemir ister Kardemir ister özel firmalar olsun hepsinin limanda yaptıkları işleri bir bedele bağladık. 2010 tarifemizde var yeni bir durum bu? dedi.

 

CHP?DEN BÜYÜK PERFORMANS

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı da, 2011 yılında yapılacak olan seçimlerde partileri daha üst seviyelere çıkaracaklarını söyledi. Seçimlerde Zonguldak'a birinci parti olarak Ereğli'de de milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini belirten Balcı, ?CHP il, ilçe olarak 29 Mart yerel seçimlerinde büyük performans gösterdi. Tabi bunda belirlediğimiz adaylarında çok büyük faktörü var. İlimizde sizin, Ereğli'de Halil Posbıyık'ın, Gökçebey'de Zeki Beyin gösterilmesi, iyi adayların doğru zamanda doğru yerde gösterdiğiniz de başarı elde ediliyor. Sizlerin gösterdiği performans bizleri 2011'de daha yüksek noktalara çıkarma noktasında büyük katkı sağlayacaktır. Bu noktada biz belediyelerimizin her noktada yanlarında olacağız. 2011 yılında yapılacak genel seçimde daha önce gösterdiğimiz ivmeyi doruğa çıkarıp Zonguldak'ta birinci parti olup Ereğli'de milletvekili çıkarmak hedefimizdir. Biz 27 Aralık'ta yapılan kongre sonrasında arkadaşlarımız ile kısa, orta ve uzun vadeli programlar yapmaya çalışıyoruz. Belde teşkilatlarımızla, kadın ve gençlik kollarımızla sık sık değerlendirme yaparak önümüzdeki dönemde daha nasıl başarılı olabiliriz eklinde bir alt yapı çalışmalarımız var. Önümüzdeki günlerde bu çalışmaları bitirip dışa dönük politikalarımıza başlayacağız? diye konuştu.