CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, CHP İlçe Örgütünde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken yaşanan sürecin kötü noktalara ulaştığını bunun sorumlusunun da AKP iktidarı olduğunu vurguladı. 8 Yıldır Türkiye'nin temel sorunlarının hiçbirini çözemeyip yeni sorunlar açan AKP iktidarının ülkeyi kaosa sürüklediğini belirterek sözlerine başlayan CHP İlçe Başkanı Balcı, Kürt açılımı ile başlatılan Ermeni, Kıbrıs, Alevi açılımıyla devam ettirilmeye çalışılan sürecin Türkiye'yi tehlikeli bir kardeş çatışması ortamına doğru sürüklediğine dikkati çekti.
FAŞİZAN ANLAYIŞ
Balcı yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Son günlerin en önemli olayı kuşkusuz ki, Tekel emekçilerinin, daha doğrusu tütün emekçilerinin 60 gündür kara kışta vermiş oldukları onurlu ve haklı direnişleridir. Ülkenin değişik kentlerinden gelerek, bu kara kış koşullarında çoluk çocuklarını memleketlerinde bırakarak canları pahasına haklarını korumaya çalışan tütün işçilerini görmezden gelen, emekçilerine karşı acımasız ve faşizan bir anlayıştaki AKP hükümeti ve Başbakan. Bizi iktidar yapan Türk milletidir diyen Sn. Başbakana sormak lazım. Batman,  Diyarbakır, Muş'dan ve diğer illerden gelen tütün işçileri Türk milleti değil mi? Bu söylemi ve bu anlayışı halkımızın takdirlerine bırakıyoruz. 
YÜREKTEN DESTEK
Ankara'da kazanılmış haklarını kaybetmemek için onurlu direnişlerini sürdüren tütün işçilerinin bu haklı mücadelesini CHP Kdz. Ereğli İlçe örgütü olarak yürekten destekliyoruz.  CHP bu direnişin başlangıcından beri Deniz Baykal başta olmak üzere, milletvekilleri, belediyeleri ve tüm örgütsel gücüyle işçilerin yanında yer aldı almaya devam edecektir. Halkımızın da bu hak arama mücadelesinde tütün işçilerinin yanında olmasını istiyoruz. Aksi takdirde, AKP hükümeti ve emekçilere karşı acıma duygusu olmayan Sn. Başbakan bugün tütün işçilerine reva gördüğü uygulamayı zamanı gelir tüm kamu emekçilerine uygularsa şaşırmayın.
HALKIMIZ AÇ
Halkımız aç, emeklimize sadaka verir gibi yapılan zam bile emeklimizin yoksulluğuna bir çare olamamıştır. Halkımız işsizlikten bunalıma girmiş durumda. Yanlış tarım politikaları sonucu köylümüz perişan durumda, küçük esnaf siftahsız dükkan kapatıyor. Vergi ve ssk primlerini ödeyememiş. Halkımız 8 senelik AKP iktidarında bu hale gelirken, Sn. Başbakanın ve hükümetin gündeminde başka şeyler var.
SORUNLAR UNUTTURULUYOR
Kozmik oda, Balyoz harekatı, yılan hikayesine dönen Ergenekon dosyaları, Kürt açımlı gibi gündemi değiştiren ve gerçek ülke sorunlarını unutturmaya çalışan konularla uzatmaları oynayan bir AKP iktidarı ve sn. başbakan. 8 yıllık AKP iktidarından çıkan sonuç bunların amaçlarının halkın ve ülkenin gerçek sorunlarını çözmek olmadığı, tek amaçlarının; laik cumhuriyetin yargısını, silahlı kuvvetini yıpratarak, halkını birbirine düşürerek, hükümetin denetiminde bir yargı ve askerin yerine polis jandarma ordusu kurmak, laik demokratik Cumhuriyetin yerine kafalarının içinde gizledikleri anlayışı ülkeye dikte ettirmek olacaktır.
KULLANMA TARİHİ BİTTİ
AKP hükümetinin kullanma tarihi bitmiştir. Son zamanlardaki telaşlarından da anlaşıldığı gibi uzatmaları oynamaktadırlar. Tüm bunlara rağmen AKP Zonguldak milletvekilleri ve il teşkilatı Ereğli halkına projelerini anlatmışlar. Kendilerine sormak lazım 8 yıl gibi uzun bir iktidar döneminizde başarılı işler yaptık diyorsunuz da neden Zonguldak ve özellikle Ereğli ekonomik olarak bitmiş durumda.?
HALK ADINA SORUYORUM
AKP'li yöneticilere Ereğli halkı adına soruyorum?  8 yıldır iktidardasınız, Ereğli Devrek yolunu hangi aşamaya getirebildiniz? 8 yıldır Anayasayı bile değiştirecek çoğunlukla hükümetsiniz, Erdemir'i babalar gibi sattınız  Ereğli'nin ekonomisi ortada, 8 yıldır hükümetsiniz, tersanelerde ve özel maden ocaklarında işlerinden atılan ve maaşlarını alamayan işçilere sahip çıkabildiniz mi? Onların sendikal örgütlenmesine destek olabildiniz mi ? 8 Yıldır iktidarsınız Başbakan övünür km.lerce otoyol yaptık diye. Ereğli'nin Kepez ölüm yolu için ne yaptınız? 8 yıldır hükümetsiniz, Ereğli'nin kurtuluşu olacak Organize Sanayi Bölgesine ne yaptınız? haklarını yemeyelim, Göktepe altından bağlantı bir ham yol açılmıştır. Ama komşumuz Düzce İli 2 deprem yaşadı 3 AKP milletvekili var, 2 organize sanayi bitirdiler 3 ncü organize sanayi bitmek üzere ve yüzlerce sanayi kuruluşu faaliyet gösteriyor. Düzce'de işsiz kalmamış. Düzce AKP iktidar milletvekilleri görevini yapmışlar. Zonguldak'ta da 3 AKP milletvekili var ama daha Ereğli'de 1 organize sanayi bitirilememiş durumda bunu halka nasıl izah edeceksiniz?
SEKTÖREL TEŞVİK
Sayın AKP Milletvekillerimiz  ve AKP yöneticilerimiz, açıkladığım bizim ve Ereğli için hayati sorunlar olan konuları çözebilmeniz için, öncelikle Sn başbakanı ikna edip Zonguldak İlini teşvikli iller kapsamına aldıracaksınız, yada Zonguldak ilindeki sanayi iş kollarına sektörel teşvik çıkartacaksınız. Başka türlü Zonguldak ve Ereğli krizden çıkamazlar.
HASTANE KONUSU
Son zamanlarda gündemde olan hastane konusunda Ereğli de yaşamayan sn. sağlık bakanı hastanenin DDY arsalarının bulunduğu yere yapılacağını açıklamıştır. Maalesef AKP'nin yerel yöneticileri de bu açıklamayı doğrulayan beyanlarda bulunmuşlardır. Hastane yapılmasına asla karşı gelinmez. Ancak mantıklı ve akılcı olmak gerekir. Hastane projesi Ereğli'nin ekonomik çöküşüne ve krizden çıkışına katkı sağlamayacak. Ereğli halkı da biliyor, Ereğli de yaşayan  Sn. AKP yöneticileri de biliyor ki, Ereğli çarşı merkezi ve sahil yolundaki trafik ve otopark sorunu varken, Ereğli yerleşimi Zonguldak yolu istikametinde iken en çok trafik kazasının olduğu yolun Ereğli-Zonguldak karayolu ve Kepez ölüm yolu iken bu hastaneyi, eski hastanenin 300 metre yakınına kurmanın mantıklı bir izahı yoktur. Ereğli'nin geleceğini düşünmeden bugünü kurtarma anlayışının bir sonucudur. Sağlık Bakanlığı teknik heyeti Osmantepe'ye olumsuz rapor vermiş olabilir. Yerel yöneticilerin görev ve sorumluluğu yeni yerler üretmektir.
ERDEMİR'LE GÖRÜŞÜLEBİLİR
CHP olarak hastane için uygun gördüğümüz yerleri Ereğli kamu oyu ile paylaşmak istiyoruz. Elmatepe eski hayvan pazarı olan arsa veya Bağlık lojmanlarını olduğu yer Erdemir'in arsaları olup Erdemir yönetimi ile görüşülerek ya satın alınır ya da takas yapılır. Bunları çözmekte iktidarın işi.
Yada Kepez, Belen, Ömerli tarafında hazineye veya belediyeye ait arsalar varsa  bunların üzerine yapılacak bir hastane projesi daha doğru bir karar olur diye düşünüyoruz.
CHP'DEN TSO'YA DESTEK
Son günlerde Ereğli TSO başlattığı girişime CHP olarak tam destek veriyoruz. Bu girişimin en kısa zamanda daha somut bir hale gelmesini arzuluyoruz. En kısa zamanda Ereğli Temsilciler kuruluna dönüştürerek, Ereğli'nin tüm siyasi parti temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin içinde olduğu bir oluşumu somutlaştırmak ve acilen göreve başlaması gerekiyor. Çünkü siyasal ve sosyal gündem çok hızlı gelişiyor ve akıp gidiyor.
Belirttiğim gibi Ereğli'nin de ülkemizin de içinde bulunduğu bu kötü tablonun sorumlusu AKP iktidarıdır. AKP kendi zenginlerini yaratırken halkımız yoksullaşmıştır. Bu kötü gidişe dur demek istiyoruz. Halkımızın desteği ile iktidar olmak ve halkımızı mutlu ve refah yaşamasını sağlamak istiyoruz. Zor koşullarda yaşam mücadelesi vermeye çalışan Ereğli halkına sevgi ve saygılar sunarız" dedi.