Global krizden olumsuz etkilenen Kdz.Ereğli'ye kurulacak bir devlet üniversitesi ile ağır ekonomik krizin aşılabileceğini belirten TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı Likoğlu, Ereğli ve Alaplı'nın yol haritasını birlikte belirlemesi gerektiğini söyledi.

Türk Hava Kurumu Kdz Ereğli Şube Başkanı ve Kdz Ereğli Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu, Erdemir'in 2006 yılında özelleştirilmesi ile başlayan ve 2008 yılında dünyada meydana gelen global krizin ülkede ve dolayısıyla Kdz.Ereğli tarihinde hiç yaşanmamış şekilde büyük ölçüde etkilediğini belirterek başladığı açıklamasında, Alaplı ve Ereğli'nin bütünleşmesi gerektiğini söyledi.

EREĞLİ'DEN GÖÇ BAŞLADI
Likoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Kdz Ereğli Erdemir'in 2006 yılında özelleştirilmesi ile başlayan ve 2008 yılında dünya'da meydana gelen global kriz ülkemizi ve dolayısı  Kdz Ereğli'yi tarihinde hiç yaşanmamış şekilde büyük ölçüde etkilemiştir. Krizde en çok etkilenenler sektörler arasında demirçelik, denizcilik ve tersanelerdir. Lokomotif sektör demir çelik çökünce diğer sektörlerde bundan etkilendi.Tersaneler kapanma noktasına gelince Ereğli'den göç başladı. Kdz Ereğli ilçemiz il olmadığından sektörel teşvik ve desteklerden yararlanamamaktadır. Erdemir ve TTK 'ekonomik olarak Kdz Ereğli'nin beklentilerine cevap verememekte yeni alternatiflere ihtiyaç duyulmaktadır. Kdz Ereğli'de yaşanan bu büyük krizin atlatılabilmesi için devletin tüm finansal imkan ve olanakları sağlanmalıdır. Kdz Ereğli 34 il'den büyük ilçeler arasında yer almaktadır.

EKONOMİYE KATKI SAĞLADI
Sosyal ekonomik ve kültürel anlamda gelişimini tamamlamış birçok ilimizden büyük ilçedir. 2006 Yılında ülkenin tek yassı mamul üreten en büyük tesisi olan Erdemir üç milyon dolara özelleştirilerek o günlerde ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlamıştır. Erdemir'in özelleştirmeden sağlanan gelirden Kdz Ereğli herhangi bir pay almamıştır. Bu durum en iyi şekilde hükümetimize ve başbakana anlatılmalıdır. Kdz. Ereğli'ye hak ettiği yatırımlar yapılmamıştır. Zonguldak İlinde en çok vergi beyan eden ve beyan edilen vergilerin toplamının %75'inden fazlası Kdz. Ereğli tarafından beyan edilmekte ve Kdz. Ereğli tarafından ödenmektedir. Sağladığımız katma değere baktığımızda aldığımız hizmetler çok düşük seviyededir. Kdz. Ereğli sosyal kültürel ve ekonomik olarak kendini kanıtlamış şekilde İl olmalıdır.Bu hemen mümkün değilse acil olarak  İl statüsünde değerlendirilerek ilçemize Kdz. Ereğli'ye devlet üniversitesi kazandırılarak yaşanan ağır ekonomik kriz aşılabilir düşüncesindeyim.

ZONGULDAK DESTEKLEMEKTE
Üniversite konusunda Kdz Ereğli TSO'nun başlatmış olduğu girişim bölgedeki herkes ve hatta Zonguldak tarafından desteklenmelidir. Sonuçta bölgenin gelişimi ve kazanımı olacaktır. Kdz Ereğli geldiği nokta itibariyle çıkış yolu aramaktadır. Kdz Ereğli sosyal ekonomik olarak ciddi bir sorunlarla karşı karşıyadır. Bu yaşanan olumsuzluklar Alaplı ilçemize de sıçramıştır. Nitekim son günlerde değişik kişi ve kesimler tarafından farklı açıklamalar gündeme gelmekte Kdz Ereğli'nin ve Alaplı ilçesinin de Düzce'ye bağlanması konusu başkaca birçok şeylerin  konuşuluyor olması sorunun ciddi hale geldiğinin göstergesidir.

EREĞLİ-ALAPLI BİRARAYA GELMELİ
Sorunların aşılabilmesi için Kdz Ereğli ve Alaplı ilçemizin akil adamları biraraya gelerek bir ve beraber olarak doğru olanı vakit kaybetmeden belirleyerek yol haritasını ortaya koymalıdırlar. Başta siyasiler sivil toplum örgütleri ilgili kişi kurum ve kuruluşlar ve bu bölgede yaşayan herkes buna  sahip çıkmalıdır.