Kdz.Ereğli'de 130 öğrencinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünün Kdz.Ereğli'den Zonguldak'a alınmasına tepki gösteren MHP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı, öğrencilerin ve ailelerinin mağdur edildiğini belirtti.

Bu konunun izahı Ereğli kamuoyuna derhal yapılmalıdır. Yoksa Rektör Bey de siyasetin gölgesinde kalarak bazı siyasiler gibi Ereğli'den intikam mı almaktadır? Bu yanlış tutum ve uygulamalardan vazgeçilmelidir.  AKP iktidarı döneminde sahipsiz bırakıldığı için ekonomik sıkıntılar içerisinde kalan Ereğli, Zonguldak'ın siyasi ve ekonomik hesaplarına daha fazla kurban edilmemelidir

Erdemir fabrikasının, müdürlüklerini taşıması ile başlayan ekonomik darbelere üniversitenin de bölümlerini taşıması ile devam edilmektedir. Her platformda Ereğli ekonomisinin düzelmesi için fakülte yapılmalıdır diyen fakat elimizden alınan fakültenin bir bölümüne bile sahip çıkamayan TSO ve Belediye bir an önce söylemleri bırakarak Ereğli'ye bir vakıf üniversitesi getirmek için harekete geçmelidirler

Bülent Ecevit Üniversitesi'nin 2011 yılında açtığı Kdz.Ereğli'deki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümüne 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında 1 ve 2. Dönem öğretim olmak üzere toplam 130 öğrenci kayıt yapıldığını ancak rektörlüğün bu bölümün Zonguldak'ta devam edeceğine dönük karar almasından öğrencilerin mağdur edildiğini belirten MHP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı tepki gösterdi. TSO ve Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığına ilçede bir vakıf üniversitesi kurulması için çağrı da yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

130 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI

Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesi, 2011 yılında açmış olduğu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümüne 2012-2013 yılında yani bu dönem 1 ve 2. Öğretim olmak üzere toplam 130 öğrenci almıştır. 3-7 Eylül tarihlerinde kayıtlarını yaptıran 130 öğrenciden bir kaçı yurtlarını, diğerleri de emlakçı paralarını, depozitolarını ve 1aylık kira bedellerini ödeyerek evlerini yani üniversite eğitimlerini Ereğli'de görecekleri için kalacak yerlerini ayarlayarak memleketlerine eşyalarını almak için geri dönüş yapmışlardır. Fakat kayıt tarihinden birkaç gün sonra Rektörlük Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlik bölümünün Zonguldak'a alındığını açıklaması ile öğrenciler büyük bir şaşkınlık içerisinde ne yapacaklarını şaşırmışlardır.

SORU İŞARETLERİ GİDERİLMELİ

Herkesin ekonomik sıkıntılar içerisinde olduğu bu dönemde bin bir zorluklarla çocuklarını okutmaya çalışan değerli anne ve babaların kafalarındaki soru işaretleri bir önce giderilmelidir. Öğrenim döneminin başlamasına az bir süre kala mağdur olan öğrencilerimize kalacak yerlerinin bir an önce ayarlanmaları gerekmektedir. MHP olarak Türkiye'nin değişik yerlerinden gelerek kayıt yaptıran öğrencilerin ve velilerinin mağduriyetlerinin giderilmesinin öncelikle Ereğli'yi Zonguldak'a kurban ettiren Sayın vekilimiz Ercan Candan'ın sonrada Rektörümüz Mahmut Özer'in sorumluluklarında olduğunu bildiririz.

İZAHI DERHAL YAPILMALI

Ayrıca bu kadar hassas durumun daha evvel planlanması gerekirken ani bir kararla mağduriyet etkisi yaratması, Türkiye'nin geleceğine ışık tutması gereken YÖK gibi bir kurumun nasıl bir ciddiyet ile yönetildiğinin de göstergesidir. Bu konunun izahı Ereğli kamuoyuna derhal yapılmalıdır. Yoksa Rektör Bey de siyasetin gölgesinde kalarak bazı siyasiler gibi Ereğli'den intikam mı almaktadır? Bu yanlış tutum ve uygulamalardan vazgeçilmelidir.  AKP iktidarı döneminde sahipsiz bırakıldığı için ekonomik sıkıntılar içerisinde kalan Ereğli, Zonguldak'ın siyasi ve ekonomik hesaplarına daha fazla kurban edilmemelidir.

SAHİP ÇIKAMAYAN TSO VE BELEDİYE

Erdemir fabrikasının, müdürlüklerini taşıması ile başlayan ekonomik darbelere üniversitenin de bölümlerini taşıması ile devam edilmektedir. Çünkü Candan Ereğli için elimden bir şey gelmiyor diyerek Ereğli'yi istismar edenleri cesaretlendirmiştir. Her platformda Ereğli ekonomisinin düzelmesi için fakülte yapılmalıdır diyen fakat elimizden alınan fakültenin bir bölümüne bile sahip çıkamayan TSO ve Belediye bir an önce söylemleri bırakarak Ereğli'ye bir vakıf üniversitesi getirmek için harekete geçmelidirler. Aksi takdirde Ereğli ekonomisi daha kötüye gidecektir.