AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkan Adayı Eyüp Danışmaz, milletvekillerini, il başkanını ve ilçe yöneticilerini eleştirdi.

 

 

 

AKP Genç Yürüyüş Grubu Lideri ve AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkan Adayı olarak yazılı açıklamada bulunan Eyüp Danışmaz, Koordinatör milletvekillerinin Ereğli'deki kongre sürecini iyi yönetemediklerini söyledi. Delege seçimlerinin başladığı günden kongrenin iptal edildiği sürece kadar her fırsatta kararlı bir tutum sergilediklerini belirten Osman Çakır ve Yılmaz Tunç'un her ne hikmetse kongrenin iptal edilmesinin ardından söyledikleri sözleri unutarak ortalıktan çekildiklerini belirtti. Ereğli'yi kaderine bıraktıklarını söyleyen Danışmaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Ereğli'yi adeta kaderlerine bıraktılar. Dik duruşlu tavırları bırakın kendilerini bile görmek seslerinin duymak imkânsız oldu. Kongre sürecinin buraya gelmesinin ve şuanda yaşanan bu karmaşanın en başında Koordinatör Milletvekillerinin sonradan ortaya koydukları daha doğrusu koyamadıkları tavırları olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır.

 

İL BAŞKANLIĞINA YENİDEN OTURDU

Kongre sürecinde il başkanı olan ve daha sonra yapılan kongrede yeniden başkanlığa seçilen il başkanımız Hamdi Uçar ise kongre sürecinde tavşana kaç, tazıya tut mantığı ile hareket ederek, Ereğli'de kongre yapılmamasına çanak tutmuştur. Ereğli'de kongre yapılmaması demek Sayın İl Başkanımızın Ereğli'nin olmadığı bir kongrede daha rahat il başkanı seçilmesi demekti. Bu senaryoyu çok iyi yazan ve oynayan il başkanımızın bu oyunu tuttu ve sonunda bir şekilde Genel Merkezi de ikna ederek İl başkanlığına yeniden oturduğu. Seçildiği ilk günden itibaren Ereğli'de kongre için iki isim varken üçüncü bir isim dayatmaya çalışması ise ayrı bir handikap oldu. Ereğli'yi Ereğli delege seçimlerinde ve kongre sürecinde ikiye bölen Uçar, son hamlesi ile Ereğli'yi bir kez daha bölme girişiminde bulunmuştur.

 

HAYAL KIRIKLIĞI ORTALA ÇIKTI

Biz gençlerin görüşüne göre diğer bir yanlışları da Genel Merkez tarafından görevlendirilen koordinatör milletvekillerimizin sözlerine göre siyaset geliştirmeleri idi. Onunla birlikte biraz daha delege odaklı ve hizmet odaklı bir çalışma gerçekleştirilebilseydi bugün durum daha farklı olabilirdi. Tabi ki Genel Merkez tarafından görevlendirilen koordinatör milletvekillerimizin sözleri ve konuştukları önemliydi ama sanki onlara biraz fazla inandılar ve sonunda hayal kırıklığı ve bu durum ortaya çıktı.

 

ORTAK AKIL İLE BELİRLENMELİ

Belediye Başkanlığı seçimleri için partimizin göstereceği aday çok büyük önem arz etmektedir. Bizim görüşümüz Ereğli Belediyesini yönetmeye aday olacak olan büyüğümüzün bir an önce ortak akıl ile birlikte belirlenmesi ve ortaya koyulmasıdır. Kongre sürecinin netleşmesi ile birlikte bizimde bu konu ile ilgili bizimde görüşümüz olacaktır. Sonuç olarak biz gençler diyoruz ki, Ereğli'de yaklaşık 10 yıldır iktidarda olan partimizin gücü yaşanan kısır çekişmeler, kin ve nefret duyguları, yanlış yönlendirmeler, kişilerin kendi çıkarları yüzünden neredeyse dibe vurmuştur. Bizim isteğimiz ve hedefimiz Türkiye'de ve dünyada kuvvetli şekilde esen Ak parti iktidarının ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın rüzgarının Ereğli'de de esmesi ve hissedilmesidir. Tüm isteğimiz budur. Büyüklerimizden de beklentilerimiz bunlardır. Kongrenin olup olmayacağının netleşmediği şu ortam da tekrar net bir şekilde ifade etmek isteriz ki biz yapılacak kongrede Genç ekibimizle birlikte daha önce açıkladığımız gibi adayız. Bu kararlı duruşumuz ve tavrımız sonuna kadar devam edecektir.