CHP Ereğli İlçe Örgütünün düzenlediği 1. Danışma Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

 

CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü tarafından, 1. İlçe Danışma Toplantısı Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan ve çok sayıda partilinin katıldığı Danışma Toplantısında konuşan İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, toplantının amacının Ereğli'deki sorunları konuşmak, partinin çalışmalarını değerlendirmek ve yol haritası belirlemek olduğunu söyledi.

 

Kartal yaptığı konuşmasında şunları söyledi:  CHP, bağımsız, laik, demokrat cumhuriyet değerlerine, insan hak ve özgürlüklerine bağlı, emeğin en yüce değer olduğuna inanan, tüm insanların eşit ve adil bir dünyada, eşit ve adil bir Türkiye'de, barış ve huzur içerisinde özgürce yaşamasını savunan, bunun için mücadele eden, sosyal demokrat, sol bir partidir. CHP'nin tüm üyeleri özgür ve eşit, aynı zamanda ülkelerine ve partilerine karşı büyük bir sorumlulukla bağlı üyelerdir. Ben buna yürekten inanıyorum. Zaten böyle olmasa 89 yaşında, bu süre boyunca birçok partinin tarihin mezarlığına gömüldüğü bir Türkiye'de CHP'nin dimdik ayakta durması mümkün olmazdı.

 

CHP VAR OLACAKTIR

 

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 'Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, öbürü CHP'dir diyor. CHP; ulu önderin izinde, cumhuriyet ve halkın en büyük güvencesidir. Böyle olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti var oldukça CHP; CHP var oldukça Türkiye Cumhuriyeti var olacaktır. Hiçbir güç de bizi bundan alıkoyamayacaktır: Türkiye'nin kuruluşunda, kurtuluşunda vardık, bugün de varız yarın da varız ve var olacağız. CHP Üyeleri için parti içi demokrasinin büyük bir anlamı vardır. Burada parti içi demokrasinin en güzel örneğini, parti üyelerinin parti içinde söz ve karar sahibi olması ilkesinin hayata geçirilmesinin en güzel örneğini hayata geçirmek için toplandık. Burada bizden çok sizler konuşacaksınız. Görüş ve düşüncelerinizi, eleştirilerinizi eşit ve özgür parti üyeleri olarak dile getireceksiniz. Elbette bunu yaparken parti için birlik ve dayanışmayı daha da güçlendirme sorumluluğu, CHP'li olma sorumluluğu ile davranmak önem taşımaktadır. Çünkü başarıya giden yol birlik ve beraberlikten geçiyor. Siz değerli üyelerimizin böyle bir sorumluluk ile davranmaktan başka şansımız yok.

 

EREĞLİ GÖÇ VEREN BİR ŞEHİR

 

Krizler hep teğet geçiyor ama nedense 10 yıldır yoksul sayısı azalmıyor, tersine yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oluyor. Benzinden doğalgaza, ekmekten elektriğe zam furyası hayatı daha da zorlaştırıyor. Ereğli ileriye dönük umutlarını teker teker kaybediyor. Yıllardır Türkiye'nin her tarafından göç alan bu şehir, artık kendi çocuklarına umut vaad edemiyor, bu nedenle göç veren bir şehir oldu dedi.

 

GÜCÜNÜ GÖZÜ KARA KULLANACAK

 

AK Parti'nin 89 yıllık cumhuriyetle hesaplaşma peşinde olduğunu iddia eden Kartal şunları kaydetti: Önümüzdeki yerel seçimlerin önemi bu nedenle büyük. Deyim yerindeyse Türkiye'de bir seçim savaşı verilecek. AKP'nin Zonguldak, Ereğli'de, Gökçebey'de ve CHP'de bulunan belde belediyelerini ele geçirmek için tüm genel iktidar gücünü gözü kara şekilde kullanacağı gayet açık. AKP Bu seçimlerden oy kaybına uğramadan çıkmak, o havayla da, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015 genel seçimini kazanmak istiyor.

 

EN KRİTİK SEÇİM OLACAK

 

HAS Parti'yi, Demokrat Parti'yi yedeğine alan AKP; diğer taraftan Saadet Partisi ve MHP'ye de çengel atarak etkisizleştirmeye çalışıyor. AKP kendi ideolojik egemenliğinde bir cephe oluşturmaya çalışıyor. 2013 Ekiminde yapılacak seçimler 89 yıllık cumhuriyet tarihinin en kritik seçimi olacak. Bu seçimlerin sonunda ya giderek karanlığa ve çağdışına doğru sürüklenen sıradan bir Ortadoğu İslam ülkesine dönüşeceğiz. Ya da Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda bağımsız, laik, demokratik cumhuriyeti daha da geliştirip güçlendirme çizgisine geleceğiz. Bu nedenle emperyalizmin açıkça desteklemekten çekinmediği bu cepheye karşı, emek, demokrasi, bağımsız, çağdaş cumhuriyet hattını oluşturmak gerekmektedir. Bu hatta  sağcısıyla solcusuyla, işçisiyle köylüsüyle, gerçekleri görebilen dürüst Müslüman halka ve tüm yurtseverlere yer vardır. Biz böyle bir perspektifle seçimlere hazırlanmalıyız, hazırlanacağız. Tüm güçlerimizi birleştirerek AKP'nin hevesini kursağında bırakacağız. CHP İlçe örgütü olarak çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız ve seçimlerden başarıyla çıkacağız.

Açış konuşmasının ardından, ilçe başkanı Kartal'ın başkanlığında divan heyeti oluşturulması ile devam edilen toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

 

CHP Ereğli İlçe Danışma Toplantısı'na CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli Belediye Başkan Vekili Erol Çivici, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP İl Başkanı Halil Furat, partinin ilçe başkanları, Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık,  bazı belediye meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri ile partililer katıldı.