Yeni yönetimini belirleyen Kdz.Ereğli Kültürünü Tanıtma Yayma ve Yaşatma Derneği projelerini düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna aktardı.

22 Nisan tarihinde 16 kurucu üyesiyle Kdz.Ereğli'de "bir boşluğu doldurma" hedefi ile kurulan Kdz.Ereğli Kültürünü Tanıtma Yayma ve Yaşatma Derneği'nin 1. olağan genel kurulunu tamamlamasının ardından yeni yönetim belirlendi. Yöneticiler ilçede görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya gelerek hedeflerini anlattılar yeni seçilen yönetimi de kamuoyuna duyurdular. Başkanlığa seçilen Yusuf Aslan yaptığı açıklamasında, "Derneğimizin kuruluş gayesi çok renkli insan dokusundan oluşan güzel ilçemizde geçmişteki kültür mirasımızı örf, anane ve geleneklerimizi, günümüze en güzel şekilde taşımaktır. Geçmişini bilmeyen milletlerin geleceklerini boyunduruk altında sürdürecekleri gerçeğini hepimiz biliyoruz. Bizler henüz kuruluş aşamasında yaptığımız açılış törenimizde eski eşya sergimiz eski ve yöresel lezzetlerimizin sunumu, yöresel kıyafetler defilesi ile farklı bir sivil toplum örgütü olacağımızı kamuoyuna duyurduk. Bizler Kdz.Ereğli'de üreten insanları ürettiklerimizi paylaşarak sevgimizle daha yaşanır bir ilçe daha güzel bir geleceği yarınlara sunma azim ve kararlılığında olacağız. Üyelerimizden ve halkımızdan aldığımız sorumluluğu hiçbir zaman unutmayarak diğer sivil toplumlarla beraber ilçemizde sosyal barış ve refahı artıracak her türlü projelere destek verip geleceği yön vermeye çalışacağız. Önümüzdeki haftadan itibaren "Biz kocaman bir aileyiz" sloganıyla diğer kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile beraber daha güzel bir Ereğli için görüşlerimizi paylaşacağımız klasörümüzle ziyaretimize başlayacağız. Yine gerekli izinlerin alımının ardından üyelerimizin katılımıyla bir şiir ve türkü gecesi hazırlığımızın başladığını bilmenizi isteriz. Yöremizdeki ilköğretim okullarının ihtiyaçlarını tespit edip çocuklarımıza daha güzel bir eğitim sağlamak maksadıyla okullarımızdaki kütüphane sıra, masa ve yazı tahtalarının eksik veya yenilenmesi için gerekli izinlerle eğitim çalışmalarımıza hız vermeye gayret sarf edeceğiz. Gönüllülük esasıyla köylerimizde sosyal faaliyetleri artırıcı eğitim, sağlık panelleri ve seminerleri yapmaya çalışacağız. Tarımsal sorunlarımızı, Ziraat Mühendislerimizle köylerimizde bilinçli bir şekilde yapabilme adına toplantılar tertipleyeceğiz" dedi.
Derneğin yeni yönetiminde Yaşar Gümüş, Erol Acar, Levent Özkul, Yaşar Turan, Gülşah Turan, Ferhat Erdoğdu, Hakan Mısırlı, Adem Çetinkaya, Yavuz Ağralı, Nazmiye Eski.