Kdz.Ereğli Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Yönetimi, Taksiciler Derneği Başkanı ile düzenlediği basın toplantısında Kdz.Ereğli'nin yaşadığı ekonomik çöküntüye dikkat çekti.

Kdz.Ereğli Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sadettin Arslan, Kdz.Ereğli Taksiciler Derneği Başkanı Yücel Oktay ile düzenlediği basın toplantısında, 6 yıl öncesine kadar Kdz.Ereğli'de sosyal hayatın canlı, ekonomik seviyesi düzgün, insanların alım gücünün yüksek olduğu, gençlerin yarınlara umutla baktığı, kardeşlik duygularının en üst seviyede olduğu kentin geriye doğru gitmeye başladığına dikkati çekti.

GENÇLER GÖÇ EDİYOR
Son aylarda Kdz.Ereğli'nin ekonomik olarak dar boğazdan geçtiğini, kapanan tersaneler ile birlikte gençlerin iş imkansızlığı nedeniyle göç ettiğini söyleyen Yücel düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:  Herkes silkelenip, kendine yol gösterecek, yön gösterecek siyasi çözümlerle halkını mutlu etmeye çalışacak, bu kötü günlere dur diyecek aktörleri yanında görmek isterken, onların gafları ile umutsuzluk devri her geçen gün artıyor bu şehrin sokaklarında. Ereğli Zonguldak'ın sırtında kambur değildir. Tam tersidir.

ERDEMİR ÖZELDİR
Erdemir dünya devidir, doğrudur ama özeldir ve imkanları ile her daim bu kentin sosyal yaşantısının içinde olmuştur ve olacaktır. Beklentilere sadece bu gözle bakarsak buraya gelen esnaflara, iş adamlarına haksızlık etmiş oluruz. Siyasi aktörler gerek meclis çatısı altında gerekse ilimizde bulundukları ortamlarda ayrıştırıcı ötekileştirici sözler söylerlerse bu şehrin iyi niyetli insanlarının haklı tepkisini görmezden gelemezler. Kdz. Ereğli bir an önce her alanda birlik ve beraberliğini yakalamalı ve bu birlik ve beraberlikten kimse şahsı için hiçbir menfaat ve çıkar beklememeli; sadece memleketimizin menfaat ve çıkarları düşünülmelidir.

EL ELE TUTUŞALIM
Bu bağlamda Ereğli'deki herkese seslenmek istiyorum; gelin 24 Aralık Pazartesi günü yapacağımız 'sevgi kentinde, kültürler buluşuyor' gecesinde el ele tutuşalım ve birlik beraberliğin ilk adımlarını hep beraber atalım. Sosyal ve ekonomik hayatı çökmüş bir kentin ne kültürünü ne tarihini yaşatabilir nede geleceğini şekillendirebiliriz. Bizim sivil toplum örgütleri olarak görevimiz insanları hedef göstermek değildir. Bizim görevimiz bu şehirde yaşayan insanlar olarak sorunları olduğundan büyük gösterip suç ve cezalarını başkasında arayan, mazeret üreten, siyasi aktörleri uyarıp iktidar ve muhalefet milletvekillerimizin kentimiz sorunlarını meclis çatısı altında çözmelerini istemektir. 

ZULÜM BELEDİYE BAŞKANINA
YIKMAK VİCDANI MI?

Ereğli halkına reva görülen siyasi bedel ödetmek hangi ahlak ve insanlığa sığar. Ereğli halkına reva görülen zulmü Ereğli halkının seçtiği Belediye Başkanına yıkmaya çalışmak ne ölçüde vicdanidir. Derhal Ereğli'yi olduğu kadar Gülüç, Kandilli ve Alaplı'yı da etkileyecek tersanelerin fizibilite raporları çıkartılması, Ereğli-Devrek yolu bitirilmeli ve sosyal ve ekonomik hayatımızı etkileyecek üniversitemizin kurulması için milletvekillerimizin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerekli önerge ve çalışmalarının sunmalarını görmek en büyük beklentimizdir.