Kdz.Ereğli Öğretmen evinin hizmete açılamaması ile ilgili Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Kdz.Ereğli Temsilciliği açıklama yaparak sürece tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen:  İktidar öğretmenevini yapamadı, CHP'li bir belediyenin işi üstlenmesini kabul edemiyor. Kayıkçı kavgası. Olay özellikle sarı sendika tarafından sulandırılmış ve siyasallaştırılmış. Kaybeden Ereğli ve öğretmenler oldu. Bir tümen asker kadar nüfusu olmayan şehirlerde bile öğretmenevi varken, önemi ile övündüğümüz Ereğli'de bugün, 'öğretmenevi vardır' diyemiyoruz.

Eğitim-İş Sendikası: Madem ki siyasette mangal kül bırakmazsınız o zaman neden öğretmen evini zamanında hizmete açmıyorsunuz? diye insanlara sorarlar. Ayranın yok içmeye tahtaravalli ile giderim oynamaya' hak deyimi ile mi iş yapacaksınız?  Öğretmen camiası çok zamandan beri hizmet bekliyor. Bu olumsuz havayı öğretmenlere yaşatmaya hakkınız yoktur.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz.Ereğli'deki öğretmen evinin açılması için başlattığı kampanyanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden resmi yazının gelmemesi nedeniyle başlatılamadığını açıklamıştı. Posbıyık, ilçede bulunan 4 eğitim sendikasını söz konusu olay ile ilgili toplantıya davet ettiğini ve bu toplantıya sadece 2 sendika temsilcisinin katıldığını açıklamıştı. Toplantıya davet edilen ancak hata olduğunu bile bile katılamadığını söyleyen Türk Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk, kaybedenin Kdz.Ereğli ve öğretmenler olduğunu söyledi.

HAYIR DER MİYİZ?
Posbıyık'ın kendisini arayarak yapacağı toplantıya davet ettiğini belirten Öztürk, 100 bin kişilik ilçenin Belediye Başkanı, Türk Eğitim-Sen Temsilcisi'ni toplantıya bizzat davet eder de, 'hayır' der miyiz? Daveti kabul ettik dedi.

CHP'NİN KAYIĞINA BİNECEK!..
Gecenin ilerleyen saatlerinde çok sayıda telefon aldığını ve toplantıya katılmaları durumunda Posbıyık'ın şovuna alet olunacağı, CHP'nin kayığına binileceğine dönük söylemlerle karşı karşıya kalındığını açıklayan Öztürk konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi: Tuzak kurulmuştu. Daha önceden bildiğimiz senaryo. Valilik, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sorumlu olduğu Öğretmenevi için Belediye Başkanlığı'ndan kimler, niçin yardım istemeye karar verdiler? Bu yardım talebinin nerelere varacağını düşündüler mi? Böyle başlayıp çetrefilleşen sorularla boğuşurken, bir yandan görüşmeler yaptım, mini istişareler ile tavır belirledim.

KAYIKÇI KAVGASI
Sonunda şu kanaate vardım: İktidar öğretmenevini yapamadı, CHP'li bir belediyenin işi üstlenmesini kabul edemiyor. Kayıkçı kavgası. Olay özellikle sarı sendika tarafından sulandırılmış ve siyasallaştırılmış. Gece 24.00'a yaklaşırken kararımı verdim. Belediye Başkanı tarafından yapılacak toplantıya katılmayacaktım. Üstelik bu kararın yanlış olduğunu bile bile. Bu siyasal oyunda roller netleşinceye kadar yer almayacaktım. Ertesi gün 09.45 gibi Belediye Başkanlığı'na özel bir sebeple toplantıya katılamayacağımı bildiren faksı geçtim. Sayın Başkan tecrübelidir.

NEZAKETİNE SIĞINDIM
Sıkıntımı anlamıştır. Nezaketine sığındım. Sayın Halil Posbıyık toplantısını yapmış. Açıkladıklarını okudum. 1 gün önce Belediye Başkanlığı makamına gidip destek talebinde bulunanlar, bir ihtiyaç listesi göndermemiş; öğretmenevinin teşrifatını senelerdir tamamlayamayan zihniyet, sarı sendika ile bir olmuş, Belediye Başkanlığı'nın desteğini engellemiş. Kaybeden Ereğli ve öğretmenler oldu. Bir tümen asker kadar nüfusu olmayan şehirlerde bile öğretmenevi varken, önemi ile övündüğümüz Ereğli'de bugün, 'öğretmenevi vardır' diyemiyoruz.

HATA ÜSTÜNE HATA YAPIYOR
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Abdüsselam Aksoy, anlaşılan yine izindeydi. Fark etmez. Yokluğu belli olmuyor. Esasen Milli Eğitim Müdürü sarı sendika temsilcisi ya. Biz biliyorduk, artık Ereğli kamuoyu da biliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hata üstüne hata yapıyor. Ereğli kaybetmeye devam ediyor

EĞİTİM-İŞ'DE TEPKİLİ
Eğitim-İş Sendikası Kdz.Ereğli İlçe Temsilcisi Cengiz Başaran da yaptığı yazılı açıklamada ilçedeki öğretmenevinin açılamamasına ve yaşanan sürece tepki gösterdi. Öğretmen evinin yıllar önce ihalesinin yapıldığı zamanında bitirilmesi gerekirken AKP'nin ödenek mazereti nedeniyle tamamlanamadığını belirterek açıklamasına başlayan Başaran, bu mağduriyetin giderilmesi için sendika olarak çok daha önce konuyu dile getirdiklerini söyledi. Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığında düzenlenen toplantı karşısında iktidarın yönetim anlayışının art niyetli olduğuna bir kez daha tanık olduklarını belirten Başaran yazılı açıklamasında şunları söyledi:

HİZMETİ ENGELLEMİŞLERDİR
Öğretmen evinin bir an önce iç dekorasyon ve tefrişatın bitirilmesi için Öğretmen evi yöneticileri ve milli eğitim yetkili bir kişinin Ereğli Belediye başkanından yardım talep etmesi ve yardıma belediye başkanın anında cevap vermesi taktire şahendir. Belediye başkanının bu yapıcı tavrını gören AKP, birilerini taşeron kullanarak bu hizmetin yapılmamasını ne yazık ki engellemişlerdir. Biran önce öğretmen evini yapmak isteyen ve eğitim çalışanlarının sokak köşelerinden kurtulmasını sağlamaya çalışan Ereğli Belediye başkanına yaptırılmaması cehaletle eş değerdir. Bu cehaleti öğretmen ordusu görecek ve art niyetli siyasetçileri bir köşeye yazacaklardır. Bizlere de bu olanları okul okul dolaşıp öğretmenlere anlatmak düşecektir.  Yandaş sendikanın öğretmen evinin hizmete açılmamasında politik manevrasının kime yarayıp yaramadığı her yerde anlatacağız.

İYİ NİYETLİ ELİ TERSİNE İTİYORUZ
Ereğli Öğretmen Evinin bir an önce hizmete açılmasına çalışan iyi niyetli bir eli tersine itiyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olamaz. Madem ki siyasette mangal kül bırakmazsınız o zaman neden öğretmen evini zamanında hizmete açmıyorsunuz? diye insanlara sorarlar. Ayranın yok içmeye tahtaravalli ile giderim oynamaya' hak deyimi ile mi iş yapacaksınız?  Öğretmen camiası çok zamandan beri hizmet bekliyor. Bu olumsuz havayı öğretmenlere yaşatmaya hakkınız yoktur.  Sonuçta ortada bir sorun var ve bu sorunun çözümüne çorbada bizim de bir tuzumuz olsun diyerek eğitim camiasına değer veren yaptığı hizmetlerden de kanıtlayan Halil başkanın emek harcamasında   kime ne zararı olabilir?  Bu hizmetleri hazmedemeyenler katı AKP  popilizmi yaparak bu işin yapımında Belediye camiasının  ve Halil Posbıyık'ın emeğinin olmasını istemeyen art niyetlilerdir.. Bu katı tavır  hem belediye meclis üyelerine hem de  başkana yapılan açık net bir   hinliktir. Bunun açık anlamı Halil başkana eğitim camiasında siyasi rant kazanma safsatası düşüncesi yatmaktadır.  Halbuki bu tür düşünceler karanlık devirlerde kalmaktadır.

ÖĞRETMENEVİ SABOTE EDİLİYOR
Oysa çok basit olan öğretmen evinin yapımı konusunda gerek AKP yönetim anlayışının gerek belediye anlayışın ortaklaşa yapılmasında hiç bir sakınca olmazken emeği geçen insanları,  kurumları alkışlamamız gerekirken kişisel ihtiraslar ve siyasal çekişmeler yüzünden öğretmen evinin sabote edilmesi cahilliğin ta kendisidir. Diğer illerdeki öğretmen evleri belediyelere elleri açarken ne olur şu işimizi görün diye yalvarırken Ereğli de ise öğretmen evine yardımcı olmak isteyen bir eli geri çeviriyoruz. Bunun adı cehaletin ta kendisidir. Kamu oyuna saygı ile duyurulur.

Türk Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk

Eğitim-İş Sendikası Kdz.Ereğli İlçe Temsilcisi Cengiz Başaran