Geçtiğimiz yıl fitre ve zekat verme noktasında bulunanlar bu bayram fitre ve zekat beklediklerini belirten Likoğlu, Ereğli'nin geldiği durum bu kadar nettir dedi.

Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, devlet tarafından kendilerine verilen yetki dahilinde Ramazan Bayramında fitre ve zekat, kurban bayramında ise kurban derisi topladıklarını söyledi. Ramazan Bayramı nedeniyle Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçelerinde toplanan fitre ve zekatların geçtiğimiz yıla oranla düşüş yaşandığını belirten Likoğlu, Bilindiği gibi Türk Hava Kurumu fitre ve zekat, kurban derisi toplamaya devlet tarafından yetkili kılınmıştır. Yardımların toplanmasının ardından ilçenin ve ilin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yüzde 50'si, Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu, Diyanet Vakfı ve Türk Hava Kurumu'na da geri kalan yüzde 50'lik oran paylaştırılmaktadır. Kdz.Ereğli ve Alaplı'da geçtiğimiz yıla oranla 3'de 1 oranında fitre ve zekatta düşüş yaşanmıştır. Bu düşüşün nedeni olarak ise Kdz.Ereğli'de yaşanan ekonomik krizi gerekçe gösterebiliriz. Ereğli'nin geldiği durum bu kadar nettir. Birçok vatandaş fitre ve zekat parasını dahi verememe noktasına gelmiştir daha önce fitre ve zekat verme durumunda olanlar bu bayram fitre ve zekat beklemişlerdir dedi.

Yardımların 5 kurum arasında dağıtıldığını belirten Likoğlu kurum yöneticilerinin duyarsızlıklarına da isyan etti. Likoğlu kurumların yeterince destek vermediğini belirterek, Biz topladığımız yardımları ilçenin kaymakamına yüzde 50'sini teslim ediyoruz ve bu paralarla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahibi kişilere kömür ve makarna yardımında bulunuyorlar. Bizim istediğimiz kurum ve kuruluşların Türk Hava Kurumu'nun bu gelirlerini arttırmasında manevi destek olmalarıdır sözleri ile konuştu.

Kdz. Ereğli'de Erdemir, çalışanları ve Türk Metal Sendikası, bir kısım mahalle ve köy muhtarları ve Karadeniz Bölge Komutanlığı en büyük destekçiler olduğunu belirten Türk Hava Kurumu Kdz. Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, Ereğli halkına teşekkür etti.