Özürlü ve bakıma muhtaç vatandaşları kapsayan sosyal kompleks projesinin hayata geçmesi için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi.

 

 

CHP'li İl Genel Meclis Üyesi ve Aile Çocuk Engelliler Komisyonu Üyesi Kenan Gündoğdu, İl genelinde özürlü ve bakıma muhtaç vatandaşların üretken hale gelebilmeleri için, İl Özel İdaresi Kanununa göre engelli dernekler ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte İl Özel İdaresince ortak hizmet projesi geliştirmek amacıyla öncelikle kent merkezine yakın orman alanlarının tespit edilmesi ve tespit edilen yerlerin durumuna göre proje hazırlatarak amaca uygun bir sosyal kompleks yaptırılması ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneğini ziyaret ettiklerini söyledi. Gündoğdu bu yıl görevlendirildiği Aile Çocuk ve Engelliler Komisyonu üyeliğinde bu projenin Ereğli 'ye kazandırılması için gereken çabaları göstermek ve ortak hareket etmek amacında olduğunu vurguladı.

 

OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ

Kozlu Beldesi'nde böyle bir projenin hayata geçirilmesi için arazi temini yapıldıktan sonra bir önerge ile meclise getirildiğini ve mecliste oy birliği ile kabul edilerek komisyonlara gönderildiğini hatırlatan Gündoğdu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi: İlgili komisyonlarca yerinde incelenerek engelli yoksunların toplumsal günlük hayata katılımlarını kolaylaştırmaya dönük yerel basında ve kamuda kabul gören bu çalışmanın hayata geçirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

 

PROJENİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Böyle bir alanın Ereğli'de de bulunması ve Ereğli'de herkesi böyle bir görev için elini taşın altına koyması, bizlerinde il genel meclisinden gereken desteği el birliği ile çıkarmaya çalışacağımızı tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bu proje kapsamlı bir projedir. Bir Avrupa kenti olan ilçemizde neden olmasın. Çünkü böyle bir projenin içinde  ilçemiz genelinde engelli ve bakıma muhtaç yoksun, sayıları devamlı artmakta olan 06-18 yaş grubu çocukların ve ailelerinin ilimizdeki diğer engelli aileleri, okulları ve merkezleri ile yapılacak olan iş ve tedavi birliğine uygun engellilerin ücretsiz olarak faydalanabileceği, istihdam edilebileceği özel eğitimli atlarla hipoterapi, kümes hayvanları, küçük baş evcil hayvanlar, çiçek ve sebze bahçecikleri seralar ve su havuzu ile terapi, defne yaprağı kurutma ve paketleme v.b.teorik ve uygulamalı işlevleri yürütecek olan terapi merkezi ve mesire alanın zaruret hasıl oluyor.  Böyle bir projeyi il özel idaresi stratejik planı da işaret ediyor. Ve ayrıca böyle projeleri aile ve sosyal politikalar bakanlığı da destekliyor. Yerel yöneticilere ve bizlere düşen böyle projelerin takipçisi olmaktır.