Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Engin Güner, parti olarak yerel seçimlerden güçlenerek çıkacaklarını söyledi.
CHP Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Engin Güner, yerel seçimler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Parti olarak yerel seçimlerden güçlenerek çıkacaklarını belirten Güner, Kdz. Ereğli'de, mevcut Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın aday gösterilmesi halinde bir problem yaşanmayacağını belirterek, Erken seçim takvimi belli oldu. Bence Ereğli'de seçimin galibi bellidir. Şuanda Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, partimizin en büyük adayıdır. Çünkü Posbıyık, 'önümüzdeki seçimde de adayım' demişti. Genel merkezimiz farklı bir yol çizer mi? Onu bilmiyoruz. Posbıyık'ın aday gösterilmesi durumunda, partimizin Ereğli'de belediyeyi kazanma problemi olmadığını düşünüyorum.

Yerel seçimlerde, Sayın Posbıyık olduğu sürece; Ereğli için çok farklı bir şey olmayacağını düşünüyorum. Ukalalık anlamında söylemiyorum bunu. Tabii ki, geçmişten gelen bir geleneğe ve aldığımız başarılarımıza göre söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, son seçimde bile yüzde 50'nin üzerinde oy alarak Ereğli'de seçim kazanmıştır. O noktadan çok daha iyi durumda olduğumuzu düşünüyoruz. Ereğli belediyesi şuan sorun yaşatmıyor. Her şey iyi gidiyor. Belediyeye yeni katılan mahallelerde bile altyapı çalışmaları son hızla devam ediyor. Partimiz açısından, Ereğli'de belediyeyi kazanma noktasında olumsuz bir şey yok. Erken seçim Ülkemize hayırlı olsun. Bir kurtuluş günü olur inşallah. Yerel Yönetimlerin, hiç rant kaygısı olmaksızın; gerçekten ülkemizde yerel hizmetlerde hakkını veren insanların eline geçmesini umuyoruz. Sadece hizmet kaygısı ile hizmet eden insanların başa gelmesini istiyoruz. Ereğli'de belediye başkanımızın partilimiz olması gurur verici bir olay. Partimizde yerel yönetimlerde birlikteliği de sağladık.

Daha da güçlendik. Artık ayağımızda köstek yok, bir ayak bağımız yok, bütünüz ve İl'de de sıkıntımız yok, Kdz. Ereğli'li İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak bize, İl'de bile Ereğli için 'siz birçok şeyi halletmişsiniz' diyorlar. Biraz şımarık olarak değerlendiriyorlar bizi. İl'de bize 'onun havasını yapıyorsunuz' diyorlar. Evet, biz o konuda hava atıyoruz. Ereğli'de, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü ve belediye olarak çok iyi yerdeyiz. Bununda tadını çıkartıyoruz. Bu sebeple Belediye Başkanımız ile birlikte yine zafer kazanacağımıza inanıyoruz dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nu eleştiren Güner, Alaplı, küçük düşünen bir yer. Hep küçük düşünüyorlar. Alaplı şehir merkezine bakarsanız, merkezi de büyüyemiyor. Alaplı'ya baktığımızda sanki hiçbir sıkıntısı yok. Alaplı'nın köylerine bakıldığında, ekonomik anlamda bilançosu eksi olan insan sayısı çok fazla.

Örneğin Alaplı'nın köylüsü hep fındık üreticisi. Fakat bakıyoruz ki, Alaplı'nın köylerinden genel seçimlerde iktidar partisine inanılmaz oy çıkıyor. Biraz fanatiklilik bu, bence insanlar içinde bulundukları ortamı gözlemleyerek oyunu kullanmalı. Alaplı ile Ereğli'nin farkı var. Ereğli' ye baktığımızda Erdemir, TTK, Tersaneler, yan sanayisi gibi birçok iş kolunda aktif çalışanlar var. Alaplı'ya baktığımızda ise bu oran çok düşüyor. Alaplı köyleri çok göç veriyor. Alaplı halkının bu gibi durumları bence iyi gözlemlemeleri gerekir. Büyük problemler ihmalden başlayarak oluyor. Alaplı'da, Sayın Nevzat Çimenoğlu da sonradan AKP'ye katılan bir belediye başkanıdır. Hizmet noktasında vatandaşları mutlu etmediğini görüyoruz. Ancak partimizin her şeye rağmen Alaplı'da iyi bir potansiyeli var. Yerel seçimlerde, daha iyi hizmet verebilecek adayımızla halkın oyuna layık görüleceğimize inanıyoruz diye konuştu.

Kdz. Ereğli ve Alaplı'daki beldeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Güner, şunları söyledi: Gülüç'ün seçimlere girmeyeceği söylentiler var. Danıştay'dan bu konuda karar çıktığı konuşuluyor. Ancak Gülüç'te seçim olsa bile AKP alır mı? Almaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Gülüç'ün getirildiği nokta belli. Yıllardır iktidar partisinin elinde. Belediye Başkanı Sayın Aydın Güngör, hizmet alabilmek için DSP'den, AKP'ye geçti. Ama düşünülenden farklı çok şeyler oldu. Hizmet noktasında Gülüç'e bir şey verilmediği görülüyor. 2013'te Gülüç'te bir seçim olsa bile, AKP'nin seçimi almayı hak etmediğini düşünüyorum. Ayrıca diğer bir belde olan Ormanlı Belediyesi bizde, başkanımız Yaşar Sever, şuan partimizin Belediye başkanı, yerel seçimler kişiye endeksli, yapılacak seçimlerde yine halkın istediği isim üzerinde değerlendirme yapacağız. Partimiz Ormanlı'da seçim almıştır, almaya da devam edecektir. Kandilli beldesi çok farklı bir yapıya sahip. Kandili'de bağımsız adayın bile kazanabileceği siyasi bir olgunluk var. Siyasi bir tercih bilinçliği var. Kandilli adayımız bu doğrultuda olursa, kazanmamız çok zor olmaz. 2004 yılında yapılan seçimlerde Kaldilli'de çok güzel bir hava ile kazanmıştık. Tekrar o havada bir seçim geçireceğimize inanıyoruz. Çaylıoğlu beldesin de belediyenin geri alınabileceğini düşünüyorum. Son yerel seçimlerde belediye başkanlığını kaybetmemize rağmen, aldığımız oy azımsanacak şekilde değildi. Çaylıoğlu, referandumda 'hayır' oyunun fazla çıktığı bir beldeydi. Bunlar bizi umutlandırıyor. Tabii ki, yapılacak yerel seçimlerde aday önemli. İyi bir aday bularak, Çaylıoğlu belediyesini tekrar partimizin kazanacağına inanıyoruz. Alaplı'ya bağlı Gümeli beldesinde de çalışmalarımızı hızlandırdık. Burada da sevilen ve saygınlığı ile bilenen idealist bir belediye başkanımız var. Gümeli beldesinde de oy sayımızı artırarak Belediye başkanlığını kazanmaya çalışacağız