19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Kdz.Ereğli Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan birini yapan Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Demirdüyen, son dönemde artan terör saldırılarının yanı sıra gazi ve şehit yakınlarının yaşadığı sıkıntılara vurgu yaptı.

Törene Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz.Ereğli Belediye Başkan Vekili Fehmi Karaarslan, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Albay Yalçın Enç, Kdz.Ereğli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Ali Demirdüyen, daire müdürleri, meslek odası temsilcileri ve sivil toplum örgütü yöneticilerinin katılırken çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin, 19 Eylül tarihinin, Türkiye Cumhuriyetinin rejimi üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden gazilerin şeref günü olduğunu belirterek, Gaziler günü olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin de kuruluş günüdür. Gaziler günü bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür, kahraman gaziler, gaziler gününüz olsun olsun dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Ali Demirdüyen'de konuşmasında vatanın birlik, dirlik ve bekası uğruna son günlerde kırk beş gazi yüze yakın asker, polis ve sivil şehit edildiğini belirterek, Şehitlerin tamamına rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyorum sözleri ile başladığı konuşmasında, Her kimseye nasip olmayan bu güzel manevi değerle hayatını devam ettiriyor, neslinize onurlu bir miras bırakıyorsunuz . Gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınları dershanelerden hastanelere, toplu taşımadan işyerlerine kadar her alanda sıkıntı çekmektedirler. İtilen, ötelenen, bekleyen, bekletilen gaziler olmasın. Birkaç kurum ve kuruluş bize hem kapılarını hem gönüllerini açmış ve mücadelemizde samimiyet görmüş, destek vermiştir. Ya başkaları? Şehit yakınlarının ve gazilerimizin Ereğlimize yük olmadığına inanıyoruz. Üstümüz örtülmesin, bizler şehidi ve gazisi ile ülkenin aydınlıkları onuru ve gururuyuz dedi.

Muharip Gaziler Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Ali Demirdüyen.