Kdz.Ereğli'deki mahalle muhtarları Milletvekili Ercan Candan, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve daire müdürleri ile bir araya geldi, birliktelik mesajı verdi.

11 Aylık Milletvekili döneminde çalışmalarına ilişkin bilgiler aktaran Milletvekili Candan, üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını bu doğrultuda da çalışmaların sürdüğünü söyledi. Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol'da, Ereğli'de çivi çakan herkes bizim baş tacımızdır dedi.

Kdz.Ereğli'de Bölücek, Hamzafakıhlı, Kıyıcak, Dağlar, Göktepe, Korubaşı ve Topçalı Muhtarları tarafından düzenlenen yemeğe AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Başhekim Muharrem Erdem, İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, daire müdürleri ve Kdz.Ereğli'ye bağlı 31 mahallenin muhtarı katıldı.

GÖREVLERİNİ YAPIYORLAR

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, ilçede birlik ve beraberliğin sağlanması adına üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını, bölgeye yapılacak hizmetlerin de takipçisi olacaklarını belirterek başladığı konuşmasında, Bölücek, Hamzafakıhlı, Kıyıcak, Dağlar, Göktepe, Korubaşı ve Topçalı mahallesi muhtarlarımız müştereken hazırlamış olduğu geleneksel yemeğimizdir. Biliyorsunuz daha önce bunu sabah kahvaltıları olarak yapıyorduk şimdi ise akşam yemeğine dönüştürdük. Aramıza katılan Milletvekilimiz Ercan Candan'a Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a, Belediye Başkanı Bekir Çolak'a, Ereğlililer Derneği Başkanı Hasan Yılmaz'a ve destek verenlere teşekkür ediyoruz. Ereğlimize birlik ve beraberlik çok güzel oluyor. Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan bilim adamlığına yakışan şekilde Belediye Başkanımız ağabeyliğine yakışır şekilde belediye başkanlığını yapıyor. Ereğli'ye hizmet vermek için çaba sarfediyorlar.

ONLARIN YANINDA OLACAĞIZ
Bizler sivil toplum örgütü temsilcileri olarak da her ikisinin de yanında olacağız, yanında olmaya da mecburuz. Çünkü bizim Ereğli'den başka gidecek bir yerimiz yoktur. Ereğli'nin oksijenini teneffüs eden herkes bizim kardeşimizdir, Ereğli'ye çivi çakan herkes bizim baş tacımızdır. Yeterki Ereğli'ye bir şeyler yapılsın. Yılardır sıkıntılarımız var, Ereğli zaman zaman dışlanıyor bu dışlanmayı Milletvekilimiz Ercan Candan'ın ve Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık'ın sayesinde hizmetleri ile çok şeyler kazanılacaktır. Bizde Ankara'larda bunları adım adım takip ediyoruz.

ÇALIŞMALARI İZLEDİK
İlk defa Kaptaş, Çayırlı ve Merkez'e bağlı muhtarlarımız ile birlikte Türkiye Cumhuriyetinde ilk defa bir mecliste muhtarlarımız meclis çalışmasına şahit oldu. Muhtar arkadaşlarımızı yine meclis çalışmalarına götürmek istiyoruz. 18 İl'in bir araya gelerek bir federasyon olması Artvin'den bütün Karadeniz Federasyonu olması hareketi vardı Ereğli'den ben de o yönetime seçildim. Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var inşallah yakın zaman içerisinde köy kanunu ile ilgili bu sefer hallolacağı inancındayız dedi.

VİYADÜKLÜ ÇÖZÜM
AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, trafik akışının yoğun olarak yaşandığı Devrek yol ayrımı güzergahına viyadük yapılacağını konu ile ilgili alt yapıların yapıldığını ve önümüzdeki yıl projeye aldırıldığını belirterek, Gülüç Köprüsü ile Devrek yol ayrımı arasındaki yol güzergahının da bu çalışmaların tamamlanması ile çözüme kavuşacağını söyledi. Candan, Akçakoca'dan gelen yolun ihalesi Gülüç köprüsünde bitiyor. Ondan ötesi yok, oradan ötesi neden yok bilmiyoruz. Ben daha 11 aylık milletvekiliyim, benden önce ne olmuş ne gitmiş bilemem. Gittik görüştük bu yol güzergahı ile ilgili bir iyileştirme çalışması gerçekleştirilecek. Devrek yol ayrımının olduğu yere üstten viyadük yapıyoruz, trafik ışıklarına takılmadan direk yolculuk edebileceksiniz. Geçtiğimiz günlerde alt yapı çalışmaları için ekipler geldi. Oranın temelini atılmasının ardından bilindiği gibi viyadükler kısa sürede tamamlanıyor. Çalışma olacağı için o yol güzergahında sıkıntı çıkacaktı, o yüzden iyileştirme yapmanın bir manası yok. Enazından belirli yerler var buraların iyileştirilmesini yapacaklar. Bu iyileştirme demek bu yolun bozulmayacak anlamına gelmiyor dedi. Candan daha sonra muhtarların sorunlarını ve yapılan çalışmalara ilgili bilgiler aktardı.