Milletvekilliği seçimlerinde Zonguldak'daki siyasi partilerin Kdz.Ereğli'ye ilk iki de yer vermelerini isteyerek, "Ereğli bu kadar aktif olmasına rağmen hak ettiği geri dönüşümü alamamış ve pek çok devlet yatırımından mahrum bırakılmıştır. Ereğli'nin biran önce toparlanabilmesi için sağlam adımlar atması gerekir" dedi.

CHP Kdz.Ereğli kurucu yönetim kurulu üyelerinden 2002 yılında da CHP'nin Zonguldak Milletvekili aday adayı Muhammet Likoğlu, önümüzdeki milletvekilliği seçimlerinde Kdz.Ereğli'nin sıralamadaki hakkının 2 olduğunu söyledi.
Tüm partilerin Kdz.Ereğli'ye öncelik vermesi gerektiğini belirten Likoğlu, Ereğli'nin ekonomik ve sosyal anlamda yıllardır Zonguldak'ı belirli noktalar taşıdığına dikkati çekti.
Likoğlu yaptığı açıklamasında, "Ereğli'nin gelinen noktada Ankara'da daha iyi ve daha aktif olarak temsil edilmesi gerekiyor. Kdz.Ereğli bilindiği gibi yıllardır gerek ekonomisi gerek kültürü gerekse sosyal yaşantısı ile pek çok ili geride bırakmış bir ilçemizdir. Ereğli bu kadar aktif olmasına rağmen hak ettiği geri dönüşümü alamamış ve pek çok devlet yatırımından mahrum bırakılmıştır. 2002 Yılında kurucu yönetim kurulu üyesi olarak aday adaylığı başvurusu yaptığım CHP'de de aynı düşünceyi defalarca savundum ve söyledim. Önümüzde çok kritik günler var ve ardından milletvekilliği seçimleri gerçekleştirilecek. Tüm siyasi partilerin ya ilk ya da ikinci sırayı Kdz.Ereğli'ye vermeleri gerektiğini Ereğli'nin bunu çoktan hak ettiğini ısrarla bir kez daha vurguluyorum. Dedikoduların boş vaadlerin havada uçuştuğu bir süreçte halkın içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar da göz önüne alındığında kan kaybeden Ereğli'nin biran önce toparlanabilmesi için sağlam adımlar atması gerekir. Bu sağlam adımların içerisinde de Ankara'da iyi temsil edilmesi gerekir. Bunun için iyi tercihler yapılmalı ve Ereğli'nin içerisinde bulunduğu karanlıktan aydınlığa doğru adım adım yürünmeli"