Kdz.Ereğlililer Derneği'nin olağan genel kurulu Site Kulüpte yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Derneğin kurucuları arasında yer alan Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz'ın da yer aldığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

KASTIM ÇÖZÜME DUYARLI DERNEKLER

Bulunduğumuz yeri daha yaşanabilir hale getirmek hiç kuşkusuz hepimizin görevi olmalı sözleri ile konuşmasına başlayan Dernek Başkanı Noyan Keskin, bireysel düşünceler ile başarının yakalanamayacağını söyledi. Keskin konuşmasında, İşte sivil toplum kuruluşlarının da amacı birlik ve beraberlik olgusu içerisinde daha fazla ses getirecek çözümler yaratmaktır. Bir yerleşim yerinde refah ve düzeyden izlenimler elde etmek istiyorsak o bölgede ki derneklerin çokluğuna bakmakta fayda var. Tabii ki de çok dernekten kastım çözüme duyarlı dernekler, tabela derneklerini asla bu olayın içinde değerlendirmiyorum.

EREĞLİ'Yİ SEVEN HERKESİ KUCAKLIYORUZ

Derneğimizin adı Kdz.Ereğlililer Derneği. Derneğimiz sadece Ereğlililerin değil Ereğli'yi seven ve Ereğli'de yaşayan herkesin katkı sağlayacağı bir dernek olma yolunda ilerleyecektir. Derneğimizin fikir üreten herkesi kucaklaması gerektiğine inanıyorum. Farklı fikirler zenginlik yaratır. Farklı fikirlerin yaratacağı olumlu tepkiler çevremizde yaşanan sorunlarda alternatif çözümleri de beraberinde getirir.  İşte bu düşünceler ışığında derneğimiz amaçları doğrultusunda hareket ederek, Kdz.Ereğlimize faydalı olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir dedi.

DERNEK YENİ YÖNETİMİ

Divan Başkanlığını Cihat Kalafat, divan üyeliklerini Kamuran Ayyıldız, İsmail İşgören'in yaptığı kongrede yeni dernek yönetimi şu isimlerden oluştu: Noyan Keskin, Osman Yavuz, Suat Önder, Ali Yanık, Mustafa Dursun, Hüseyin Soyarslan, Şaban Çetinkaya, İrfan Yazıcıoğlu, Mehmet Küçtekin, Nazan Yüzgeç, Ayhan Atay, Tülin Ersoy ve Ozan Albayrak.