AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Erol Şahin yaptıkları hizmetleri anlattı.

 

 

“Yaz sıcağında vaktinizi Ereğli için ayırdığınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” diyerek düzenlenen basın toplantısına başlayan AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Erol Şahin, Kdz. Ereğli’de yapılan hizmetleri dile getirdi.

Maden yasasındaki tadilat ile, rödevansın önünü açtıklarını ve kaçak kömür ocaklarını yasallaştırdıklarını söyleyen Şahin, Zonguldak’ın enerji üssü olduğunu ifa ederken de, Eren Holding’in Çatalağzı’nda yaptığı yatırımı, Akçakoca’dan çıkarılan doğalgazı ve Karadeniz’de devam eden petrol arama çalışmalarını anlattı.

Ulaşımda, bitirilemeyen Ereğli-Düzce ve Ereğli-Devrek karayollarındaki çalışmaları dile getiren Şahin, Ormanlı Alaplı yolunun da bitirileceğini ifade etti. Kandilli yolunun bitirilmemesinden dolayı “iyi etüd edilmemiş ve bu nedenle sıkıntılı” diyen Erol Şahin, çevre yolu projesinin önemine değindi.

Göreve geldiklerinde yüzde 5 civarında bir iş yapıldığını öne sürdüğü Kdz. Ereğli OSB’nin yüzde 95 aşamasına getirildiğini ve fabrika açıldıkça da borçlarının silindiğini kaydeden Erol Şahin, teşvik yasasıyla yatırımcının vergide yüzde 80 az ödeme yapacağını, SSK’da işveren payını ödemeyeceğini ve kredi faizlerinde devlet desteği bulunduğuna vurgu yaptı.

Türkiye’de ilçe düzeyinde 3 tane fen lisesi bulunduğunu ve bir tane de Kdz. Ereğli’de açılması için çaba gösterdiklerini söyleyen Şahin, Kdz. Ereğli’de ilk ilçe üniversitenin kurulabileceğini ve “Batı Karadeniz Üniversitesi”nin artık telaffuz edilmesini belirtirken “Bir tane fakülte vardı şimdi iki oldu. Biz yeterli olmasına rağmen hastaneye yeni yerine taşıyoruz. Bu alanda bir vakıf üniversitesi kurmak istiyoruz” dedi.

Sel ve taşkın sulardan korunmak için Pençes ve Kabasakal deresinde yapılan çalışmaları, Toki evlerinin teslim edilmesini, 17 köye parke verildiğini, kapalı spor salonunun bitirildiğini, DDY arazilerinin ilçeye kazandırıldığını, doğalgaz hizmetinin getirildiğini anlatan Erol Şahin, 12 Eylül’deki halk oylamasında da neden “evet”in kazanması gerektiğini de ayrıntılarıyla dile getirdi.