25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyen Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Teşkilatı müdür ve personeli, Belediye Başkanlık Makamı'na ziyarette bulundular.


Gerçekleştirilen ziyarette İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ve beraberindekiler, Belediye Başkan Vekili Erol Çivici tarafından makam odasında kabul edildiler. Ziyarette Ateş'e bazı gönüllü itfaiyecilerle Ereğli İtfaiyecileri Arama Kurtarma Derneği (ERİDAK) üyeleri de eşlik ettiler.

Ziyarette bir konuşma yapan İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Karadeniz Ereğli İtfaiye Teşkilatı olarak son yıllarda büyük gelişme gösterdiklerini, gerek yurt içi gerekse de kardeş kentlerle olan ilişkiler kapsamında aldıkları eğitimlerle teşkilatlarının daha güçlü bir hale geldiğini söyledi. Belediye'nin son yıllardaki atılım ve yatırımlarıyla da İtfaiye Teşkilatı'nın araç-gereç bakımından modernize edildiğini kaydeden Ateş; Aldığımız eğitimler ve sahip olduğumuz donanım sayesinde ülke genelinde yaşanan bazı doğal afetlerde yardıma çağırılıyoruz. Son olarak da Çaycuma'da meydana gelen köprü faciasında yaptığımız çalışmalar neticesinde, suda kaybolan aracı bulmayı başarmış ve bazı cesetlere ulaşılabilmesine katkıda bulunmuştuk. Özellikle ERİDAK'ın kurulması ve teşkilatımız bünyesinde düzenlenen Gönüllü İtfaiyecilik kurslarının da etkisiyle teşkilatımızı halkla bütünleştirmeyi başardık. Açılan bu kurslar sayesinde de çeşitli meslek kollarında çalışan çok sayıda gönüllü itfaiyecimiz oldu. Bu kalabalık ekibimizle birlikte de bu yıl İtfaiyecilik Haftası'nı en iyi şekilde kutlamayı amaçladık dedi.

Kendilerini İtfaiyecilik Haftası etkinliklerine davet eden Muhammet Ali Ateş ve beraberindekilere teşekkür eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Vekili Erol Çivici de, geniş ve başarılı bir ekibe sahip olan Belediye'de sosyal yönü en güçlü isimlerden biri olan ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte başarılı işler yaptıklarını belirttiği Ateş'i tebrik etti. Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Teşkilatı'nın ilçe ve bölgedeki yangın ve doğal afetlerde en kısa zamanda organize olarak önemli gayretler gösterdiğini anımsatan Çivici konuşmasında; Çok eskiden, herhangi bir yangın olduğunda Erdemir'in yardımları olmadan o yangınları söndürmek kolay olmazdı. Bugünlerde ise teşkilatımız o kadar başarılı işler yapıyor ki herhangi bir yardıma da gereksinim duymuyor. Bu bizim için çok sevindirici bir gelişme. Teşkilatımızı bu denli başarılı bir noktaya getiren herkesi gönülden kutluyorum ifadelerine yer verdi.

Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin sonunda İtfaiye Müdürü Ateş, ziyaretin anısına Başkan Vekili Çivici'ye teşkilatın armasını taşıyan bir plaket takdim etti.