Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Maliye Bakanlığının memur maaşlarının bayram öncesinde ödeneceğinin açıklanmasının bir müjde olmadığını tam tersi dikkat edilmesi gereken çok önemli bir durum olarak değerlendirdi.
Bacıoğlu, erken maaş ödemesiyle bayramda maaşlarını çekecek olan memurların 41 gün maaş alamayacaklarını bu nedenle mağdur olacaklarını ifade etti.
Kamu çalışanlarını uyaran Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu açıklamasında şunları belirtti:

41 GÜN MAAŞ ALAMAYACAKLAR
Maliye Bakanlığı memur maaşlarının Kurban bayramı öncesinde ödeneceğini açıklamıştır. Bu haber bütün basın yayın organlarında memura müjde olarak yansıtılmıştır. Bu ödeme memura bir müjde değil dikkat edilmesi gereken çok önemli bir durumdur.
 Memurların büyük çoğunluğu borçlu durumdadır ve ay sonunu getirememektedir. Erken maaş ödemesiyle Bayrama ceplerine maaşlarını koyarak girecek olan memurlar, 41 gün maaş alamayacaklar ve bu nedenle mağdur olacaklardır. Avans olarak ödenecek maaşların,  Bayram ikramiyesi olarak kabul edilmesi gerekmektedir.  Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi bu talebini Başbakanlığa ve Maliye Bakanlığı'na dilekçe göndererek bildirmiştir.
Ekonomik olumsuzlukları gündelik hayatlarında en çok hisseden dar ve sabit gelirliler için maaşların erken ödenmesi kuşkusuz onları rahatlatacak, Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını yapma imkânı sağlayacaktır. Ancak Türkiye Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarını dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyorum. Unutulmamalıdır ki; Kasım ayının 4'ünde verilecek maaşın ardından bir sonraki maaş 41 gün sonra yani 2011 Aralık ayının 15'inde kamu çalışanlarına ödenecektir. Kasım ayının 4'ünde verilecek maaşla 41 gün geçim sağlanacağı gerçeği unutulmamalıdır. Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre zaten memur maaşları, ailelerin ancak 12 ile 15 günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yetmektedir. Şimdi ise memur bu parayla 41 gün geçinmek zorunda kalacaktır. Bu nedenle müjde olarak verilen haberlerin kâbusa dönüşmesi ihtimali yüksektir. Ülkemizin, son yıllarda büyük maddi refaha kavuştuğu hükümet tarafından sık sık ifade edilmektedir. Bu durumda, söz konusu ekonomik büyümeden kamu çalışanlarının da faydalanması düşüncesiyle, Kurban bayramı sonunda daha da zor duruma düşmemeleri için, 4 Kasım tarihinde verilecek avansın, 1 maaş tutarında bayram ikramiyesine dönüştürülmesi zorunlu olmuştur. Bu vesile ile kamu çalışanlarının, tüm Zonguldak halkının ve Türk İslam aleminin Kurban Bayramını kutlar, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzurlu ve mutlu geçirmelerini dilerim.