Devrek'te 40 yıldan bu yana mağazasından ayakkabı satışı yapan Sabahattin Kazkondu, alacaklarını tahsil etmek için ilginç bir yöntem buldu.
Devrek şehir merkezinde 40 yıldan bu yana ayakkabıcılık yapan Kazkondu, biriken alacaklarını tahsil etmek için borcunu ödeyene bir çift ayakkabı hediye ediyor. Düzenlediği kampanyayla ilgili konuşan Sabahattin Kazkondu, "Defterimde dünya kadar alacağım var. Her ay müşterileri telefonla aramak zorunda kalıyorum ama yıllardır bir sonuç alamadım. Defterimde o kadar alacağım var ki eğer gelse sıkıntıdan kurtulacağım. Zaten banka kredileri ile çalışıyoruz. Bu paraları nasıl tahsil edebilirim diye düşünürken, borcunu getirene bir çift yeni ayakkabı vereyim dedim ve bunda da başarılı olacağımı ümit ediyorum. Dükkanımın camlarına da yazdım. İlk gün olmasına rağmen birkaç müşteri geldi, borcunu ödedi, ben de verdiğim sözü tutarak yeni bir ayakkabı hediye ettim, güle güle giysin dedi.
Bu durumdan memnun olan müşteriler ise, Evet borcumuz var ama bir türlü zamanında ödeyemedik. Bu ilanı görünce her şeye rağmen borcumuzu ödeyelim, yeni ayakkabımızı da alalım dedik" dediler.