Milletvekili Candan, Ülke hızla büyüyor ama Zonguldak ve bunun akabinde Kdz.Ereğli'de maalesef eski günlerindeki gibi parlak değil bunu hepimiz biliyoruz. Tersaneler bölgesi içimizde bir yara. Projeler yapıyoruz, koşturuyoruz, bakanlar ile görüşüyor, başka yerlere başka ülkelere neler yapabiliriz bunlar için uğraşıyoruz. Projeler sunduk, inşallah sonuçlanır dedi.

Devrek Gökçebey Kültür ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel hale getirdiği birliktelik yemeğine AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, belde belediye başkanları, siyasi partiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odası yöneticileri ve çok sayıda davetlinin katılımı ile Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirildi. Gecede konuşan Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, istikrarlı olarak çok daha fazla çalışmak gerektiğini vurguladığı konuşmasında, Türkmenistan atasözünü örnek gösterdi.

AYRILIK VE GAYRILIK İŞİDİR
Candan, Dernekler tabiî ki bir toplumun bir araya getiren kültürünü devam ettirmesini sağlayan, birlik ve beraberliği sağlayan kuruluşlardır. Türkmenistan atasözü aklıma geldi, sac ayağı üçtür biri yoksa hiçtir. Dolayısıyla birinin olmamasının en büyük sebebi ayrılık ve gayrılık işidir, sencilik bencilik işidir. Bu üç ayağın birlikte olması gerekir sac ayağının oturması için yoksa hiç olur. Biz özellikle toplum olarak sıkıntıya girdiğimizde genellikle bu tür şeylere başvururuz. Türkiye Cumhuriyeti ve devletimiz şuanda dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi, hızla ilerliyoruz bütün dünya bizi gıpta ile seyrediyor.

BİZE ÇOK DAHA FAZLA İŞ DÜŞÜYOR
Bunun sürdürülebilir olması için ise derneklere bizlerle çok fazla görev düşüyor onun için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Çok daha istikrarlı çalışmamız gerekiyor. Sac ayağını bizim sağlam tutmamız çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Millet olarak birazcık fazla rahatız, bir şey olunca bu ilelebet sürecek, böyle bir şey yok, başımıza bir şey gelecekmiş gibi sac ayağını sağlam tutmamız gerekiyor.

İNŞALLAH OLUR
Ekonomiden bahsettik ama Zonguldak'tan bahsedersek ülke hızla büyüyor ama Zonguldak ve bunun akabinde benimde köyümün olduğu Kdz.Ereğli'de maalesef eski günlerindeki gibi parlak değil bunu hepimiz biliyoruz. Tersaneler bölgesi içimizde bir yara. Uykularımı gideriyor bu sorun. Projeler yapıyoruz, koşturuyoruz, bakanlar ile görüşüyor, başka yerlere başka ülkelere neler yapabiliriz bunlar için uğraşıyoruz. Projeler sunduk, inşallah sonuçlanır, sonuçlanırsa biraz oralar harekete geçecektir bende o zaman bundan mutlu olacağım dedi.

GECE ETKİNLİKLERLE SONA ERDİ
Milletvekili Özcan Ulupınar'da birlik ve beraberlik içerisinde yola devam ettiklerini bu tür derneklerin mutlaka yaşaması gerektiğini ve bu derneklere üyelerinin de sahip çıkmasını istedi.
Gece çeşitli gösteriler ile sona erdi.