Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ilçeye bağlı Ömerli Köyü Gökçeler Mahallesi’ndeki Şen ailesinin, belediye tarafından verilen eşyaları, “eski” olduğu gerekçesiyle yaktığı yönünde çıkan haberlere açıklık getirdi.
Çıkan haberlerden üzüntü duyduklarının konunun aydınlanması açısından açıklama yapma gereğinde bulunduklarını belirten Çimenoğlu, “Belediyemiz Gönül Köprüsü Mağazası vasıtasıyla ev eşyası yardımında bulunduğumuz Ömerli Köyü Gökçeler Mahallesi’ndeki Şen ailesinin, belediyemizce verilen eşyaları, “eski” olduğu gerekçesiyle yaktığı şeklinde bazı basın yayın organlarında yer alan haberler, tarafımızda büyük bir üzüntü ile karşılanmış olup, kamuoyunun aydınlanması açısından aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur. 2009 yılının Eylül ayında, evlerinde, işyerlerinde ihtiyaç fazlası az kullanılmış veya hiç kullanılmamış ev ve giyim eşyası bulunan vatandaşlarla, ihtiyaç sahibi vatandaşların arasında “gönül köprüsü” kurmak ve toplumun yardımlaşma duygularını pekiştirmek ve geliştirmek amacıyla kurulan Alaplı Belediyesi Gönül Köprüsü Mağazası,; geçen iki yılda,  çok sayıda vatandaşa yardım elini uzatarak, İlçemizin çok önemli bir ihtiyacını karşılamıştır. Tamamen hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla hizmet veren Alaplı Belediyesi Gönül Köprüsü Mağazası;  2009 yılının son 4 ayında 397, 2010 yılında 935 ve 2011 yılının ilk 5 ayında 308 olmak üzere toplam 1640 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ev ve giyim eşyası  yardımında bulunmuştur. Mağazamıza bağışlanacak ev ve giyim eşyalarının kullanılabilir ve temiz olması, Mağazamızın açılışından bu yana dile getirdiğimiz bir husustur. Buna rağmen,  kullanılabilir olan ancak temiz olmayan eşyalar, Mağazamızda görevli personelimizce temizlenerek, kimi zaman da onarımları yapılarak yardıma hazır hale getirilmektedir” dedi.
  Şen ailesine bağışlanan eşyaların 9 Mayıs 2011 tarihinde teslim edildiğini hatırlatan Çimenoğlu, şöyle dedi:
  “Söz konusu haberlerde adı geçen Şen ailesine de, hayırseverlerin Gönül Köprüsü Mağazası’na bağışladığı ev eşyaları, 9 Mayıs tarihinde, belediyemiz aracı ve görevlileriyle, evlerinin içine kadar taşınmak suretiyle aileye teslim edilmiştir. Ailenin, kendisine verilen eşyaları beğenip beğenmemesi, tamamen kendi takdiridir. Bugüne kadar bütün aileler, Gönül Köprüsü Mağazası vasıtasıyla yaptığımız yardımları memnuniyetle karşılamış olsa da, bu ailenin yapılan yardımı beğenmemesini de elbette saygıyla karşılarız. Ancak, ailenin, eşya yardımlarını teslim aldığında, “beğeni” noktasında herhangi bir itirazı olmamış, hatta evin hanımı tarafından görevli personelimize “teşekkür” edilmiştir. Eğer, bu eşyaları kullanmayacaklarını söylemiş olsalar idi, saatlerce eşyaları dar bir kapıdan içeriye sokmak için uğraş veren görevli personelimiz, hiç bu zahmeti çekmeden eşyaları Mağazamıza geri getirirlerdi. Başlangıçta olduğu gibi, sonrasındaki günlerde de aileden Belediyemize eşyaların kullanılmayacak durumda olduğuna dair herhangi bir şikayet veya yeni bir talep gelmemiştir. Ne gariptir ki, aile, tam 20 gün sonra, kullanılmayacak durumda olduğunu ileri sürdükleri eşyaları, evlerinin bahçesinde, basına da görüntü vermek suretiyle yakmayı tercih etmiş ve basına da,  Belediyemizin yardımlarını “kötüleyici” açıklamalar yapmıştır. Kaldı ki, aynı aile, Gönül Köprüsü Mağazası’nın kuruluşundan bu yana Mağazamızdan en fazla yardım alan ailelerden biridir.
Bu aileye, Mağazamız vasıtasıyla giyim yardımının yanı sıra, ihtiyaca ancak cevap verdiğinden Belediye sınırlarıyla sınırlı tuttuğumuz Ramazan yardımlarından, köyde oturmasına rağmen mağduriyeti göz önüne alınarak bu aile de her yıl yararlanmıştır.”