Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, TBMM'deki 4 siyasi partinin kararlılıkla Futbolda Şike Yasasını çıkarttıklarını söyleyerek, 9 yıldan beri Meclis'te bekletilen ve küçük esnafı ilgilendiren Büyük Marketler Yasasının çıkartılmadığını dile getirdi.
Başkan Küçükali, Meclis'teki 4 siyasi parti, kararlılıkla 'Futbolda Şike Yasası'nı çıkarttı. Benim buna itirazım yok. İtirazım, 9 seneden beri Meclis'te bekletilen ve küçük esnafı ilgilendiren Büyük Marketler Yasası'nı bir araya gelip de çıkartamamalarıdır. 20 milyon esnafı ilgilendiren bu yasa, Futbolda Şike Yasası'nın çıktığı gibi, acilen çıkartılmalıdır dedi.
ÜYE SAYISI 2 BİN
500'DEN, 650'YE DÜŞTÜ
Büyük Marketler Yasası'nın bir an önce çıkmasını vurgulayan Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, Zonguldak'ta 5 yıl önce, Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası'na kayıtlı 2 bin 500 aktif üye olduğunu belirterek, bu sayının şu anda 650'ye düştüğünü ifade etti.
Küçükali, Büyük Marketler Yasası çıkmadığı zaman, esnaf, hapse girmiş ya da dükkanında oturmuş farkı yok. Bizim isteğimiz, siyasi partiler nasıl istediği zaman bir araya gelip acilen bir yasa çıkartıyorlarsa, esnaf içinde siyasi partilerin bir araya gelmelerini istiyorum. Bu yasa çıkmadığı takdirde, esnaf sayısı hızlı biçimde düşecek. Esnaf kepenk kapatacak. 16 yıldan beri Oda Başkanlığı yapıyorum. 15 yıldır yaptığım işten zevk aldım, ama şimdi resmen eziyet çekiyorum. Bunun nedeni, o kadar açıklama yapmamıza rağmen, muhatap bulamayışımızdır. Esnaf bize zaman zaman beddua ediyor. Bir yıl önce KOSGEB 100 bin küçük KOBİ'ye kredi vereceğine dair açıklama yapmıştı. Bir yıldan fazla bir süre geçti, bu olay gerçekleşemedi diye konuştu.
ESNAFA YETERLİ
DEĞER VERİLMİYOR
Küçük esnafın sıkıntılarına çözüm bulunmasını isteyen Küçükali, KOSGEB'in esnafla dalga geçer gibi evraklarının yenilenmesini istediklerine dikkat çekti. Küçükali, şöyle konuştu; Esnafın ümidi olan KOSGEB, şimdi de esnaftan dalga geçer gibi evraklarımızı yenilememizi istiyor. Bin 300 güncelleme oldu. Oda Başkanı olarak, küçük esnafa yeterli değerin verilmediğini düşünüyorum. Umarım marketlerle alakalı olan yasa daha fazla bekletilmeden çıkar da, bizlerde rahata kavuşuruz.