MHP Zonguldak milletvekili adayı İlhami Yılmaz, Kdz. Ereğli ilçesinde esnafları tek tek gezerek 12 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde destek istedi. Esnaflar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Yılmaz, 12 Haziran'ın karar anı olduğunu söyledi. 9 yıllık AK Parti iktidarında esnafın zor günler geçirdiğini belirten Yılmaz, esnafın kepenk kapattığını ya da siftahsız eve gittiğini söyledi. MHP'nin tek başına iktidara talip olduğunu kaydeden İlhami Yılmaz, MHP iktidarında esnafları zor durumdan kurtaracaklarını belirtti. Milletin işsiz, aç ve evine ekmek götüremediğini belirten Yılmaz, buna bir son deme zamanının geldiğini söyledi. Türk ekonomisinde düne kadar önemli bir yer işgal eden Zonguldak'ın bundan sonra da Türk ekonomisinde gerekli aktivasyonu sağlayarak önemli bir yer tutması için mücadele etmeye kararlı bir şekilde yola çıktıklarını belirten Yılmaz, “Batı Karadeniz Bölgesi'nin geçmiş dönemde uygulamaya sokmaya çalıştığım ve bugün Sanayi Bakanlığı'nın arşivlerinde bulunan Batı Karadeniz Kalkınma Projesi'nin tekrar canlandırılması için mücadele edeceğim” dedi.
Zonguldak'ın bazı şeyleri tahlil etmesi gerektiğini kaydeden İlhami Yılmaz, “Sizlerle kucaklaşmak için geldim. Gönlümüzü açtık, gönlünüze yerleşmek istiyoruz. Zonguldak'ın bu bölgenin bazı şeyleri iyice tahlil ve tespit etmesi lazım. Bir ülkede kalkınmışlığın şartı aradaki gelir dağılımının farkını ortadan kaldırmakla geçer” diye konuştu.
Küçük esnafların yanında olacaklarını belirten Yılmaz, Hilal Kart ile hem küçük esnafı hem de yoksul insanları huzura kavuşturacaklarını söyledi. Yılmaz, her yoksul aileye Hilal Kart vereceklerini belirterek, herkesin Hilal Kart'la alış-veriş yapacağını söyledi. Türkiye'de yoksul insanın kalmayacağını kaydeden Yılmaz, “Biz sizlere bir Hilal Kart vereceğiz. her şeyinizi bu Hilal Kart ile alacaksınız. Bunu devlet karşılayacak. Devlet buna parayı yatıracak siz gidip harcayacaksınız. Hilal Kart'ları sadece yaşadığınız bölgedeki esnafta kullanabileceksiniz. Böylelikle küçük esnafta gelir sağlamış olacak. Küçük esnaf kaybolmayacak, kepenk kapatmayacak. Büyük alış-verişlerin gölgesinde ezilmeyecekler” dedi.
Sahilde vatandaşlarla da görüşen Yılmaz, Zonguldak'ın emekli kenti haline geldiğini belirterek, Zonguldak'ın emekli kenti sıralamasında 6. olduğunu kaydetti. MHP iktidarında emeklilerin unutulmayacağını belirten Yılmaz, emekli vatandaşlara artı bir maaş verileceğini söyledi. Eylül ayında emekli vatandaşlara artı bir maaş vereceklerini belirten Yılmaz, “Farklı emekli aylıkları uygulaması intibak yapılarak mağduriyetler giderilecek.
Emekli aylıklarındaki artışlar, hayat standardı göz önüne alınarak, özel endeksle hesaplanacak. Emeklilere her yıl Eylül ayında bir maaş 'kışa hazırlık yardımı' yapılacak” diye konuştu.