Cumhuriyet Halk Partisi MYK Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği, Ticaret Sanayi Odası ile Erişgem’i ziyaret etti.

 

Koçal, “Önce üreteceğiz, kalkınacağız ve sonra tüketeceğiz. Esnafımıza sahip çıkacağız ve o bölgeye kalkınma imkanı sağlayacağız. Son 8 yıl içerisinde Zonguldak’ta ihmal edilmiş bir bölgedir. Siftah yapamadan kepengini kapatan, icra dairelerinin kapılarında gününü geçiren alışveriş yapamayan, bankalara elini kolunu, tefecilere kendini kaptıran esnafımız vardır. Esnaf gelinen noktayı iyi düşünmeli. CHP olarak sorunları biz çözeceğiz” dedi.

 

CHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Ali Koçal beraberinde CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı ve ilçe yöneticileri ile gerçekleştirilen ziyaretlerde 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek referanduma “hayır” denilmesi vurgusu yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde konuşan TSO Başkanı Mehmet Genç, “Ben değil biz” sloganı ile hareket ettiklerini belirterek CHP Zonguldak Milletvekilinin bu ziyaretini “geç kalınmış bir ziyaret” olarak değerlendirdi. Koçal’da yoğun gündem nedeniyle ziyareti gerçekleştiremediklerini belirterek ülke ve Zonguldak gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

“TSO’YU ÖNEMSİYORUZ”

 

CHP olarak her zaman esnaf ile iç içe olmayı arzu ettiklerini ve esnafın sorunlarını çok iyi irdeleyip çözüm önerileri üreten bir siyasi parti olduklarını belirten Koçal, “Derler ya gitmesek de gelmesek de o köy bizim köyümüzdür, biz gelmesek de gitmesek de biz ticaret erbabı ve ticaret erbabının örgütü olan Ticaret ve Sanayi Odasını çok önemsiyoruz” dedi.

Koçal yaptığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bir şehir esnafı eğer yeterli düzeyde alışveriş yapamaz kalkınamazsa o bölgedeki kalkınmanın vatandaşın kalkınması çok mümkün değildir. Dolayısıyla esnafın kalkınabilmesinin yolu da ekonominin gelişmesidir. Üretimin gelişmesidir. Eğer siz üretmiyorsanız sürekli tüketiyorsanız tüketim toplumu haline geldiyseniz burada esnaftan söz edilemez.

 

“ÖNCE ÜRETECEĞİZ”

 

Önce üreteceğiz, kalkınacağız ve sonra tüketeceğiz. Esnafımıza sahip çıkacağız ve o bölgeye kalkınma imkanı sağlayacağız. Şunu söylemem gerekiyor CHP ana muhalefet partisidir yani denetim yapan bir siyasi partidir. Demokrasilerde bir iktidar vardır bir de denetim görevi yapan muhalefet vardır. Bu denetim görevi içerisinde kamuoyuna yaşananları paylaşmamız bilgilendirmemiz gerekmektedir. Son 8 yıl içerisinde Türkiye ihmal edildiği gibi Zonguldak’ta ihmal edilmiş bir bölgedir. Siftah edemeden kepengini kapatan esnafımız vardır. İcra dairelerinin kapılarında gününü geçiren alışveriş yapamayan esnafımız vardır, bankalara elini kolunu kaptıran, tefecilere kendini kaptıran esnafımız vardır. Gelinen noktayı esnafımız da iyi değerlendirmelidir.

 

“İKTİDAR SAHİP ÇIKMALI”

 

Esnafın kalkınamadığı bir yerde toplumun kalkınması da doğru değildir. Esnafına sahip çıkmayan bir iktidar ülkesine sahip çıkmıyor demektir. Bu anlamda son yıllardaki esnafın bu acınacak durumu aslında ülkemizin acınacak durumudur. Dolayısıyla umuyoruz ki biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidar olduğumuzda esnafımızın sorunlarını çözeceğiz, çünkü sorunların ne olduğunu biliyoruz. Çözüm yollarında etkili bilgili donanımlı yetişmiş arkadaşlarımız vardır. Esnafın belki yüzde 100 sorun çözme imkanı olmaya bilir. Çünkü hergün farklı sorunlarla günlük karşılaşılabiliyor. Kısa zaman diliminde herşey çözülemeyebilir ama CHP bu konuda çok iyi niyetli olduğunu bilmesini arzu ederim.

 

“YANLIŞLAR ÇIKIYOR”

 

Esas mesele sizde söylediniz ben değil biz demişsiniz bu hem bölgemize hem esnafımıza yakışan bir slogan. Biz dediğimiz sürece çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Kişiler hiçbir zaman kendi menfaatlerini ön planda tutmamalıdır. Kendi menfaati doğrultusunda yapılan çalışmalar gün geliyor önüne çıkıyor. Gün geliyor bunların yanlışlığı ortaya çıkıyor. El birliği yaptığımız sürece toplum önderleri esnafı siyasetçileri bu bölgenin yetiştirdiği insanlar bir araya gelip çalışmalı” dedi.