Saadet Partisi  Zonguldak İl Başkanlığı'nın İl Divan Toplantısı Talip Avcı Toplantı Salonu'nda yapıldı.
SP İl Başkanı Necdet Sarı, toplantıda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Parti olarak siyasi partileri dolaştık ve fikir alışverişinde bulunduk. Biz bunu Zonguldak için yapıyoruz. Zonguldak her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor. 1 Mayıs'ta Zonguldak'a gelecek olan eski Bakanımız Teoman Rıza Güneri'ye TTK ve ÇATES ile ilgili raporlar sunacağız. Zonguldak'a dışarıdan gelenler burayı kasaba zannediyor" dedi.
Sarı, şunları söyledi;
"Saadet Partisi olarak siyasi partilerimizi ve sivil toplum örgütlerimizi dolaştık. Ziyaretlerimizin çoğunu tamamladık. Gittiğimizin partilerimizi şimdi biz ağırlayacağız. Siyasi partilerimizin bize gelmesini bekleyeceğiz. Ziyaretlerden sonra siyasi partilerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz ile Zonguldak platformunu toplayarak Zonguldak'ımızın sorunlarını ele alacağız. Zonguldak her geçen gün kan kaybeden bir il haline geldi. Zonguldak'a dışarıdan gelenler buruya kasaba demeye başladı. Zonguldaklılar olarak buna bir 'dur' dememiz lazım.  Zonguldak'ta birileri bu konuda çalışmalarını yapıyor. Bunu da saygıyla karşılıyoruz. Bu zamana kadar hiçbir yol alınmış değil, Zonguldak 5 milletvekili var.  Zonguldak meseleleriyle yapılacak çalışmalar konusunda bir adım attıklarını da göremedik. Bizim gayemiz bu adımları hızlandırmak. Saadet Partisi muhalefet partisidir. Ama Saadet Partisi de iktidara iş yaptırabilecek güçtedir. Umut ediyoruz ki, çalışmalarımızı Zonguldak'ta siyasi partilerle ve sivil toplum örgütleriyle ve arkamızda da Zonguldaklının gücüyle biz Zonguldak'ı ayağa kaldıracak güce sahip olacağız. Bütün çalışmalarımızda bunun için."
"ESNAFIN SORUNLARINI
KİMSE DİNLEMİYOR"
"Zonguldak'taki özelleştirmeleri başta ÇATES olmak üzere Genel Başkanımıza ve 81 il başkanlarına brifing sunduk. Brifing ardından 1 Mayıs'ta Zonguldak'a gelecek olan eski Bakanımız Teoman Rıza Güneri'ye TTK ve ÇATES ile ilgili raporlar sunduk. Zonguldak'ta çalışmalarımız devam ediyor. İlk olarak siyasi partilerimizi dolaştık. İkincisi esnaflarımızı dolaşıyoruz. 3 kişiden oluşun grubumuz ile 15 bölge esnaflarımızın sorunlarını dinliyoruz ayrıca 15 sorudan oluşun bir anket yapıyoruz. 'Sorunlarınızı dinleyen var mı?' sorusuna ise yüzde 99'u, 'Kimse dinlemiyor' diyor. Bu yaptığımız anketin sonucunu Nisan ayı sonunda kamuoyuna açıklayacağız. Bu anketten sonra Mayıs ayında ise, 'Saadet Partisi köylülerin sorunlarını dinliyor' diye bir anketimizi olacak. Bizler Saadet Partililer olarak çalışmalarımızı burada konuştuktan sonra ev, ev kapı,  kapı dolaşarak vatandaşımıza anlatacağız."