Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği, Çaycuma Kaymakamlığı'na dilekçe ile başvurarak, Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan bazı görevlendirmelerin yasa, yönetmelik ve etik kurallara uygun olup olmadığı sordu.

Dilekçede, Şubat ve Haziran 2010 müdür atamalarında Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu Müdürlüğü'ne atananların göreve başlamamalarında AKP'li Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınanç'ın bir etkisinin olup olmadığı da soruldu.

Çaycuma Eğitim-Sen Temsilciliği yaptığı yazılı açıklamasında, Çaycuma Gökçehatipler İlköğretim Okulu'lunun kadrolu müdürü ve Sınıf Öğretmeni Ahmet İşkesen'in iki yılı aşkın bir süredir Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu'na geçici görevlendirilmesinin yapılarak Gökçehatipler İlköğretim Okulu'nun mağdur edilmesi; Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olmayan kadroya ve ihtiyaç olmamasına karşın, Çaycuma ÇPL Müdür Başyardımcısı ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ercan Kahya'nın geçici görevlendirme yoluyla şube müdürü olarak görevlendirilmesinin yapılması ve Çaycuma'da açılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi Kurucu Müdürlüğü'ne Çaycuma'daki Anadolu Liseleri başta olmak üzere liselerde yıllardır görev yapan deneyimli yöneticiler varken, hiçbir lise yöneticiliği deneyimi olmayan Çaycuma Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü ve Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsmail Baş'ın görevlendirilmesindeki gerekçeler soruldu.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Milli Eğitimde yapılan bu görevlendirmelerin kamuoyunda büyük bir rahatsızlık yarattığını ve Eğitim-Sen olarak Çaycuma Kaymakamlığı'na ayrıntılı bir şekilde dilekçe verdiklerini söyledi.
Dilekçeye verilecek yanıttan sonra yapılan görevlendirmelerle ilgili olarak kamuoyuna detaylı bir açıklama yapacaklarını belirten Akyol, geçtiğimiz haziran ayında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdür ve müdür yardımcıları ile öğretmenlere kamu görevlilerinin uyması gereken etik kurallarla ilgili olarak 'Etik Eğitimi'nin verildiğini ancak 'Etik Eğitimi' veren yetkililerin Çaycuma'da yapılan görevlendirmelerde etik davranmadıklarını vurguladı. 
Verilen dilekçede; Çaycuma Gökçehatipler İlköğretim Okulu Müdürü'nün iki yılı aşkın bir süredir Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu'na geçici görevlendirme yoluyla müdür olarak görevlendirilmesi nedeniyle, Gökçehatipler İlköğretim Okulu'nun müdürsüz kaldığı ve bu süreçte Gökçehatipler İlköğretim Okulu'ndan bir sınıf öğretmeninin sınıfından alınarak bu okula müdür olarak görevlendirildiği ve müdür olarak görevlendirilen sınıf öğretmeninin yerine ise ücretli bir öğretmenin verildiği hatırlatıldı. Bu durumun yasalara aykırı olduğu ve gereksiz yere müdür olarak görevlendirilen sınıf öğretmeninin yerine derse giren ücretli öğretmene ücret ödenerek, bir norm kadroya iki ücret ödenmesi durumu ortaya çıktığı ve devletin zarara uğratıldığı, okul müdürünün Karapınar İlköğretim Okulu'na usulsüz görevlendirilmesiyle müdürsüz bırakılan Gökçehatipler İlköğretim Okulu ve öğrencilerinin mağdur edildiği belirtildi. Geçtiğmiz mart ayına kadar Gökçehatipler İlköğretim Okulu'nda müdür yardımcısın dahi olmadığı da vurgulanarak iki yıl süresince bu okulun yöneticisiz bırakıldığı vurgulandı. Dilekçede, Gökçehatipler İlköğretim Okulu Müdürü'nün iki yılı aşkın bir süredir yönetmeliklere aykırı olarak görevlendirildiği Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu'na ise bir türlü müdür atamasının yapılamadığı belirtilerek; "Karapınar İlköğretim Okulu Müdürlüğü'ne Şubat ve Haziran 2010 atama döneminde atanan kişiler bir şekilde görevlerine başlamamışlardır. Bu göreve başlamama da Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınanç'ın atanan ve atama için başvuran kişileri Karapınar İlköğretim Okulu'nda göreve başlamamaları konusunda aradığı, arattırdığı yönündeki iddialar etkili olmuş mudur? Belediye başkanlarının MEB atamalarına müdahil olmaları yasal mıdır? Çaycuma Gökçehatipler İlköğretim Okulu Müdürü'nün iki yılı aşkın bir süredir Çaycuma Karapınar İlköğretim Okulu'na görevlendirmesinin yapılmasının gerekçesi nedir ve bundan sonraki süreçte bu görevlendirme devam edecek midir? Bu görevlendirilme yasa, yönetmelik ve etik kurallara uygun mudur?" denildi.
Verilen dilekçede, Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü'nde dört şube müdürü kadrosunun bulunduğu ve dört şube müdürünün de kadrolu olarak görevdeyken; hiçbir norm kadrosu bulunmamasına ve ihtiyaç olmamasına karşın, Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vekaleten şube müdürü olarak görevlendirilme yapıldığı ve bu görevlendirmenin gerekçesinin  ne olduğu ve yasa, yönetmelik ve etik kurallara uygun olup olmadığı soruldu. Ayrıca dilekçede, Çaycuma'da açılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi Kurucu Müdürlüğü'ne; Çaycuma'daki Anadolu Liseleri başta olmak üzere liselerde yıllardır görev yapan deneyimli yöneticiler varken, hiçbir lise yöneticiliği deneyimi olmayan bir ilköğretim okulu müdürünün görevlendirilmesindeki gerekçenin ne olduğu ve bu durumun etik olup olmadığı sorularak;  "Açılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesine yapılan bu görevlendirmenin iptal edilerek, liselerde görev yapan deneyimli yöneticiler arasından birisi kurucu müdür olarak görevlendirilecek midir?
Bu görevlendirmelerin yapılmasında Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hangi ölçütler göz önüne alınarak görev-lendirme teklifi yapılmıştır ve başka birileri de teklif edilmiş midir?" denildi. Ayrıca Çaycuma Şube Müdürlüğü ile Karapınar ilköğretim Okulu'na görevlendirilenlerin Eğitim Bir Sen üyesi olması da dikkat çekiyor.