Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi tarafından Gazipaşa Caddesi'nde "Kurban Vekaleti Bürosu" açıldı. Şube Başkanı Nihat Aygün, bu sene toplanan kurban etlerinin ikiye bölünerek bir kısmının Pakistan'a gönderileceğini açıkladı.
Başkan Aygün, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;
"BU SENEKİ VEKALET KURBAN FİYATIMIZ 410 TL"
"Zonguldak'ta geçen sene de yaptığımız kampanyada 138 kişiden vekalet almıştık. Bu 138 kişiyle kahvaltıda buluşarak bağışta bulunanlara hediyelerini verdik. Bu yıl da başlattığımız bu kurban vekalet kampanyasına insanlar 'bağış', biz 'vekalet' diyoruz. Biz insanlarımızın vekaletini alıyoruz, kurbanlarını kesiyoruz. Türkiye'de 27 Et ve Balık Kurumu ile anlaşmamız var. Kurbanlarımız oralarda kesiliyor. Dini vecibeler yerine getiriliyor, hijyenik ortamda kesiliyor. Bu kurban etlerimiz Zonguldak'a kavurma olarak dönüyor. Bu sene kurbanlarımızın bir kısmı kavurma olarak Pakistan'a gidecek. Bir kısmı da yine Zonguldak'taki ihtiyaç sahiplerine dönecek. Bu sene bize vekalet verecek insanlarımızın kurban etlerini ikiye bölmüş olacağız. Biz bu nedenle Zonguldak'taki kurban vekaleti verecek hemşehrilerimizden bu sayının artmasını istiyoruz. Sayımız ne kadar çok olursa o kadar çok Zonguldak'taki ihtiyaç sahiplerine kavurma dağıtmış olacak. Biz şu an bile ihtiyaç sahiplerine iki kilo kavurma dağıtıyoruz. Bu yıl kavurma dağıtımımızın iki bin aileyi bulmasını hedefliyoruz. Bu sene kurban fiyatımız 410 TL olmakla birlikte dört aya kadar kredi kartına taksitlendirme yapıyoruz. Kampanyamız Arife Günü öğlene kadar devam edecek. Zonguldak halkının bu kampanyaya katılmasını istiyoruz."
300 ÜNİTE KAN
HEDEFİNE ULAŞILDI
Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, 10 gündür devam eden kan kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kan toplamada hedefimiz 300 üniteydi. Bu Çarşamba günü bu 300 ünite kana ulaşmış olacağız. Yani hedefimize ulaştık" şeklinde konuştu.