Referandumun kesin olmayan sonuçlarının açıklanması ile Kdz.Ereğli'de AK Partililer sokaklara döküldü. Müzik eşliğinde oynayarak sonucu kutlayan AK Partililer, sevinçlerini Ereğli halkı ile paylaştı.

Devrim Bulvarı üzerinde toplanan partililer, alınan başarıyı müzik eşliğinde oynayarak kutladı. Yapılan kutlama etkinliklerine AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, İlçe Başkanı Erol Şahin, partililerin yanı sıra 12 eylül referandumunda 'evet' oyunu destekleyen Saadet Partisi Ereğli İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ve Büyük Birlik Partisi Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Turabi Çelik de katıldı.

Yağan yağmura rağmen kutlamaların devam ettiği alanda konuşma yapan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Türkiye'nin yüzde 60 'evet' diyerek duyarlılığını bir kez daha gösterdiğini söyledi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Bugün burada Allah'ın rahmeti yağıyor. Türkiye'nin 73 milyonu demokrasi ile cumhuriyeti birleştirdi. Cumhuriyetin tacını demokrasi ile birlikte yeniden şekillendirdi. Bugün bu yaşanan sevinç Türkiye'de demokrasinin bayramıdır. Türk halkı demokraside de şampiyon olmuştur. Anayasasını yeniden yazmıştır. Milletimize, Ereğli'mize Zonguldak'ımıza teşekkür ediyorum. Bu millet demokrasiye evet demiştir, bu millet hukukun üstünlüğüne evet demiştir, bu millet darbeye hayır, sivil mahkemeye sivil anayasaya evet demesini bilmiştir."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Fazlı Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 'hayır' kampanyası başlattı. Ama oyunu bile kullanamadı. Oy kullanmasını bile bilmiyorsun neden bu millete 'hayır' demeleri için meydanlara iniyorsun?" dedi.