AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, yapılacak referandumda 'Evet'in ekonomiye katkısını açıkladı. Hamdi Uçar, heran parti kapatmalarının gündemde olduğu, demokrasiye darbe vurulacağı bir ortamda kimin yatırım yapmak isteyeceğini sordu.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Anayasa değişikliğinin ekonomi açısından da çok önemli olduğunu belirterek, demokrasiye müdahale girişimleri sırasında bir çok girişimcinin yatırım yapmaktan kaçındığını vurguladı. Başkan Uçar, referandumun içeriğinden bahsedilmemesini eleştirdiği basın açıklamasında, referandumun bedelinden bahsedilip demokrasiye bedel biçilmesinin yanlışlığına vurgu yaptı. Referandum sürecinde gerçeklerin saptırılarak anlatılmaya devam edildiğini belirten Uçar, şöyle konuştu:
"Yıllardır 'İnadına demokrasi' diyerek darbecilerin yargılanmasını isteyenler şimdilerde Anayasa değişiklik referandumunu maddiyatla ölçmeye çalışıyor. Varlık sebeplerinin demokrasi olduğunu her seferinde söyleyen, her ortamda da 'Demokrasi olmazsa olmaz' diyen parti ve bazı kurumların bağımsızlığa, demokrasiye bedel biçmesi manidardır. Böyle düşünenlere sormak lazım. Sizin savunduğunuz demokrasinin bedeli ne? Ne kadara demokrasiden vazgeçersiniz?"
Anayasa Değişiklik Paketinin içeriği üzerinde konuşmak yerine topluma korku ortamı oluşturmaya çalışanlar olduğunu belirten Uçar, şunları söyledi: "Aslında girişimcilerin, işadamlarının belirsizlik ortamında yatırım yapmadıklarını gayet iyi bilir. Mevcut Anayasayı baz alarak yapılanların demokrasi kadar ekonomiye de zarar verdiğini ya unuttular ya da popülist yaklaşımla unutmadan halka unutturmaya çalışıyorlar. Hiçbir yasal dayanağı olmadan AK Parti hakkında kapatma davası açılması demokrasiye zarar verdiği kadar ekonomiye de büyük ölçüde zarar vermedi mi? Zarar verdiği gerçeğini Türkiye'deki her işadamı birebir yaşadığı gibi dillendirmişlerdir de. Bunu tartışmak ve demokrasiye bedel biçmek ülke gerçeklerini bilmemek veya saptırmak olur."

DEMOKRASİYE MÜDAHALE GİRİŞİMİ

ZONGULDAK'A YATIRIMI ENGELLEDİ
Zonguldak ve bölge ekonomisinin de etkilendiğini belirten Başkan Hamdi Uçar, sözlerine şöyle devam etti: "Bazı kurumların aldığı keyfi kararlar Zonguldak'ı, değil 150 milyon milyarlarca dolar zarara uğratmıştır. Yatırımcının gelmesi, binlerce işsize istihdam imkanı sağlanması ertelenmiştir. Her an parti kapatmalarının gündemde olduğu, demokrasiye darbe vurulacağı bir ortamda kim yatırım yapmak ister? Hem dışarıdan gelen hem de yerel yatırımcı belirsizlik ortamında yatırım yapmak istemez. İstemedi ve
yatırımlarını askıya aldılar. Mevcut Anayasa sayesinde demokrasiye müdahale edilmiş ve bunun bedeli de ağır olmuştur. Hatırlayın, değil kapatma davası açıldığında, AK Parti'nin kapatılması tartışmaları başladığı an yatırımcılar kendi kabuğuna çekilmiş, süreci beklemekle yetinmiştir. Zonguldak-Bartın-Karabük'te de yatırım yapmaya, binlerce kişiyi istihdam etmeye hazırlanan girişimciler, yatırımlarını askıya almıştır. Yatırım için yer belirleyen, işçilerini bile ayarlayan nice girişimci kapatma sürecinde hiç bir şey yapamamış, işçi almamıştır. Filyos'a yatırım yapmak için birbiriyle yarışan 6 firma, bu süreç nedeniyle yatırımlarını askıya aldığını bizzat söylemiştir. Keyfiyetle alınan kararlar Zonguldak'ı frenlemiştir."
Anayasa değişikliğinin ekonomiyle, vatandaşın cebine girecek parayla da çok ilgisi olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar sözlerini şöyle tamamladı: "Bunun içindir ki, Anayasa değişikliği, bundan sonraki demokrasilere müdahaleleri engellemek, yatırımcıya güven vermek, istihdamın önünü açmak, milyarlarca doların boşa gitmesini engellemek için de çok önemli. Demokrasilere müdahalenin insanımız üzerindeki sosyal ve psikolojik etkisi de herkesin malumudur. Bunun içindir ki, demokrasi paha
biçilemeyecek kadar değerlidir."