Kdz. Ereğli Eğitim Sen Temsilcisi Kerim Özdemir, 3 Şubat Perşembe günü Ankara’da düzenlenen eyleme katılacaklarını belirterek, herkesi Torba Yasası eylemine davet etti. “Torba yasa içinde yer alan Çalışma Yaşamını düzenleyen maddelerdeki değişiklikler birçok hak kaybına neden olacak. Unutulmamalıdır ki bu yasa herkesi ilgilendirmektedir. Bu nedenle 3 Şubat Perşembe günü Ankara’da eylemdeyiz” diyen Özdemir, Torba Yasası’nın herkesi etkileyeceğini vurguladı.Torba Yasası’nın olumsuzluklarını maddeler halinde sıralayan Kdz. Ereğli Eğitim Sen Temsilcisi Kerim Özdemir, açıklamasında şunları kaydetti: “SS ve GSS ile ilgili geçmişte yaptığımız eylemlerimiz geldiğimiz süreçte bizim haklılığımızı ortaya çıkarmıştır. Sağlık ihtiyaçlarını gidermek için daha fazla para ödemeye başladık.Torba yasa içinde yer alan Çalışma Yaşamını düzenleyen maddelerdeki değişiklikler birçok hak kaybına neden olacak. Unutulmamalıdır ki bu yasa herkesi ilgilendirmektedir. Bu nedenle 3 Şubat Perşembe günü Ankara’da eylemdeyiz.  AKP iktidarı her adımda “ileri” demokrasi lafları ederken; özünde ise emekçiler üzerinde baskısını daha da artırmakta, emekçilerin taleplerini görmezden gelmektedir. AKP Hükümeti açıklamalarında, halk iradesinin üstünlüğünden, diyalogdan bahsederken, bunun tam aksi yönde davranarak yalnızca sermaye sınıfının istediği yasaları bir an önce tek taraflı olarak çıkarmak istemekte, emekçileri ve halkı yok saymaktadır.

* Tasarı ile asgari ücret hesaplamasında belirlenen 16 yaş sınırı 18’e çıkarılıyor. Böylece 16-18 yaş arasındaki 200 binden fazla gencin asgari ücreti 80 TL azaltılmaktadır.  Açıkça şu denilebilir ki, çocuklarımızın 80 T. Lirasına göz diken bir iktidar ve sermaye ittifakı ile karşı karşıyayız. 

•Kısmi süreli (part time) çalıştığı için sigorta primi eksik yatanlar eksik süreyi 30 güne tamamlamak için kendi ceplerinden ödeme yapacaklar, yapmazlarsa hastaneye gittiklerinde muayene olamayacaklardır.

•Mesleki Eğitim gören ve işyerlerinde çalışan öğrencilerin aldıkları üç kuruşluk ücretler düşürülecek.
•Tasarıda 18–29 yaş arası erkekler ile 18 yaş üstü kadınları istihdam eden işverenlerin sigorta primlerinin işveren tarafından ödenmesi gereken tutarı, işe alındıkları tarihten itibaren İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak, 30 ve daha yukarı yaşlardaki emekçiler işten atılma tehdidiyle karşılaşabilecektir. “İstihdamı teşvik ediyoruz” denilerek yapılan bu düzenlemeler, yeni işsizler yaratılması ve işsizlik fonunun yağmalanması demektir.  

•Bu yasa, aynı zamanda İl özel idarelerinde çalışan yaklaşık 80 bin işçinin sendikasızlaştırılması demektir.

•Memurlar ‘kamu yararı ve hizmet gerekleri’ sebebiyle ihtiyaç duyulması halinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 6 ay geçici olarak görevlendirilecekler. Eğer bu Torba yasa geçerse, sürgünler yasal hale gelecektir.”