Günlerdir tartışılan bedelli askerlik konusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamayla netliğe kavuştu. Başbakan Erdoğan, Bedelli Askerlik Yasa Tasarısı'nı TBMM'ye gönderdiklerini belirterek, bedelli askerlikte yaş sınırının 30, bedelin ise 30 bin lira olduğunu açıkladı. Buna göre, 30 bin lirayı yatıran, askere alınmayacak. Başbakan Erdoğan, bedelli askerlikten yararlanacakların ise 21 günlük temel eğitimi de almayacaklarını ifade etti. 
Erdoğan, Bedelli Askerlik Yasa Tasarısı'na koyulan bir madde ile bedelli askerlik uygulamasından elde edilecek gelirin şehit yakınlarına, gazilere, özürlülere, muhtaç erbaş ve er aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Jandarma Genel Komutanlığı'na, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ve Emniyet Hizmetleri sınıfına mensup vazife malullerine yönelik soysal hizmet faaliyetlerine aktarılacağını söyledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan  Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz ise, bedelli askerliğin yanlış bir uygulama olduğuna dikkat çekerek, parası olanların askerlik yapmayacağını, parası olmayanların ise şehit olacağını söyledi. Yorulmaz, Bedelli askerlik uygulaması bana göre yanlış bir uygulamadır. Parası olan kişiler askerlik yapmayacak, parası olmayan kişiler ise askerlik yapıp şehit mi düşecek?şeklinde konuştu.

ARKAMIZDA KİMSEYİ GÖREMEDİK
Başkan Yorulmaz, bedelli askerlik uygulamasının doğru olan bir uygulama olmadığını belirterek, bedelli askerlikten elde edilecek gelir yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den her şehit ailesinden iki kişiyi kamuda istihdam edilmesi uygulamasının getirilmesini ifade etti.
Yorulmaz, Zonguldak'ta 112 şehit var. Bunlardan 56 tanesi terörle mücadele sırasında şehit düşen evladımız. Türkiye'de ise 6 bin tane şehit evladımız var. Bu şehitlerimiz arasında, müdür, avukat, doktor, esnaf çocuğu yok. Fakirin çocuğu dağda şehit düşer, zenginin ki villada vergiden kaçar.
Bizlere 'şehitlerimizin arkasındayız' dediler. Biz kimseyi arkamızda görmedik. Bakanımız Fatma Şahin'den, şehit aileleri için istihdam konusunda çalışma yapmasını bekliyoruz şeklinde konuştu.