Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, herkesin samimi ve dürüst olması gerektiğinin altını çizdi, birlik ve beraberlik içerisinde yaşanan sıkıntıların sona erdirilebileceğini söyledi.

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, Böyle devam ederse Ereğli'nin önü açılmayacaktır sözleri ile açıklamada bulunurken yaşanan sıkıntıların herkesin taşın altına net bir şekilde elini koyması ile çözüme kavuşacağını belirtti. Bülent Ecevit Üniversitesi'ne yeni açılacak fakültelerden enaz 3 tanesinin Kdz.Ereğli'de kurulmasını isteyen Genç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

MUTLAKA SAĞLANMALI

Böyle devam ederse Ereğli'nin önü açılmayacaktır, açılması için ise herkesin net olması lazım. Çeşitliliği ortaya koymamız ve bunun yanında hazırcılığı bırakmamız, taşın altını net bir şekilde elimizi koymamız lazım. Herkesin samimi ve dürüst olması gerekir. Birlik ve beraberlik havası içerisinde bunların mutlaka sağlanması gerekiyor.

3 FAKÜLTE İSTİYORUZ

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin isminin değiştirilmemesi Kdz.Ereğli'ye kurulacak bir üniversiteye de Bülent Ecevit isminin verilmesi için girişimlerimiz olmuş ancak sonuç alınamamıştı. Gelinen noktada Zonguldak'taki üniversitenin ismi Bülent Ecevit olarak değiştirildi. Kdz.Ereğli olarak yeni bölümler açılması kararı verilen Bülent Ecevit Üniversitesi'ndeki enaz 3 fakültenin Kdz.Ereğli'de açılmasını istiyoruz çünkü Ereğli bunu hak etmiştir. Kdz.Ereğli bunun alt yapısını hazırlamaktadır. Amacımız bacasız fabrikalar olan fakültelerin açılmasını sağlamak, destek vermektir. Bu süreçte yaşanan tüm gelişmeleri de yakınen takip etmekteyiz.