Girişimcilik kursunu tamamlayan 49 kursiyere düzenlenen tören ile sertifikaları verildi.

* Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu: İster girişimci olun ister çalışan olun mücadele etmeniz, sabırlı, istikrarlı olmanız gerekiyor. Engellere takılmadan başarıya ulaşmamız gereki-yor aksi takdirde yarı yoldan döndüğümüzde bu meslekte veya başka mesleklerde başarılı olamayız.

* KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım: Geleneksel girişimcilik değil farkındalık oluşturan girişimcilik önemli bizler için. Bin 600'e yakın kurslardan mezun olanlar olurken 120 yeni işletme kuruldu. Bu eğitimler olmasaydı 120 işletmede kurulmamış, KOSGEB'in desteği olmasaydı bu kuruluş süreci de işlememiş olacaktı.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen girişimcilik kurslarını tamamlayan kursiyerlere düzenlenen tören ile sertifikaları verildi. Ebil Eğitim Yazılım ve Danışmanlık tarafından verilen kursları başarı ile tamamlayan 49 kursiyer için Keleşler Park Otel'de düzenlenen törende konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Zonguldak merkez, Devrek, Çaycuma ve Ereğli'de toplam 200 kursiyerin katılımı ile girişimcilik kursları düzenlendiğini söyledi.

BAŞARI ALTIN TEPSİDE
SUNULMAMIŞTIR

200 İşsizin kendi iş fikrini gerçekleştirebilmesi için destek olduklarını belirten Demirsu konuşmasında şunları söyledi: Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi işsizlik, bizde İş Kur olduğumuz için daha çok bu kısmına bakmak istiyoruz. İşsizlik üretimin ve girişimciliğin az olduğu yerlerde kendini göstermektedir. Girişimci sayımız ne kadar olursa işsizliğe de o kadar çare bulmuş oluruz. İster girişimci olun ister çalışan olun çok mücadele etmemiz, sabırlı, istikrarlı olmamız gerekiyor. Başarı hiçbir zaman altın tepside sunulmamıştır, sunulmayacaktır da. Mücadelemiz uzun hele hele girişimci olduğunuz zaman çok uzun soluklu bir iştir.

Tabi takıldığımız engeller çok olacaktır, engellere takılmadan başarıya ulaşmamız gerekiyor aksi takdirde yarı yoldan döndüğümüzde bu meslekte veya başka mesleklerde başarılı olamayız.

120 İŞLETME AÇILDI
KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım'da mevcut sektörler yerine farkındalık yaratacak sektörlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Düzenlenen eğitimleri önemsediklerini ve bu eğitimler sayesinde bilinçli girişimcilerin yetiştirildiğini söyleyen Yıldırım açıklamasında şunları söyledi: "Bu yetişme süresi içerisinde de KOSGEB olarak vaad ettiğimiz destekleri iş planını hazırlayıp işini kuran girişimcilere sunuyoruz. Yaklaşık 2 yıldır bu eğitimler devam ediyor. Yaklaşık bin 700'ün üzerinde kursa katılım olurken bin 600'ün üzerinde de girişimcilik sertifikası alan girişimcilerimiz mevcut. 120 Civarında da iş kuran girişimcimiz görülüyor. Oranlama yaptığımızda çok değil ama ümit içerisindeyiz. Çünkü bu eğitimler olmasaydı 120 işletmede kurulmamış olacaktı, KOSGEB'in desteği olmasaydı bu kuruluş süreci de işlememiş olacaktı.

GELENEKSEL DEĞİL!..
Eğitim alıyoruz fizibilite çalışması yapıyoruz, finansman analizi gerçekleştiriyoruz, iş planı hazırlama süreçleri ile karşılaşıyoruz, yönetim planını görüyoruz bunların hepsini yaptıktan sonra iş geliyor, işletme sürecinin kurulmasına geldiğinde ise geleneksel girişimciliğe dönüşüyor. Biz burada geleneksel girişimcilik değil farkındalık oluşturan girişimcilik önemli bizler için. Genelde karşılaştığımız girişimcilerimiz ya kuaför, yemek üzerine, tekstil üzerine bunlar mevcut olan sektörler biz diyoruz ki farklı düşünün farkındalık yaratın. Eğitim sonrası kuracağınız işletmede diğerlerinden farklı olsun bu farkındalığı sergilendiği zaman seve seve destek veririz" Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.