Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın Genel Müdürlük görevine vekaleten bakan Yönetim Kurulu Başkanı Murahhas Aza Fatih Tar'ı ziyaret etti yeni görevinde başarılar diledi.

Kdz Ereğli'nin sosyal ekonomik durumu hakkında bilgiler veren Likoğlu, Erdemir'in Ereğli'siz Ereğli'nin de Erdemir'siz olamayacağının altını çizerek, Erdemir Ereğli ilişkileri hakkındaki görüşlerini sundu.
Ziyarette konuşan Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar, Erdemir ve Ereğli için en iyi olanı yapmaya çalıştıklarını, makul ve mantıklı olan her konuya, ayakları yere basan projelere açık olduklarını vurguladı. Sanayileşmenin gerekliliğini belirten Tar, Ereğli iş dünyasının bir araya gelip, ortaklıklar kurarak sanayileşmesi noktasında ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaret hakkında bilgi veren Likoğlu yaptığı yazılı açıklamada aynen şu şekilde:

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar, THK Şube Başkanı ve Kdz Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu'na Erdemir, Ereğli için neler yapabilir sorusunu da yöneltti. Fatih Tar'ın net ve somut talepler beklediğini anlayan Muhammet Likoğlu, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanına  beklediği somut ve net talepler konusunu ilgili arkadaşlarıyla görüşeceklerini belirterek, Kdz Ereğli'ye sosyal ve ekonomik olarak katkı yapabilecek ciddi projeler oluşturarak kendisine sunmayı düşündüğünü söyledi. Ayrıca, Kdz Ereğli TSO Yönetiminin ziyaretine de değinen Fatih Tar, Kdz Ereğli TSO'yu önemsediğini Erdemir'in Kdz Eeğli TSO Üyesi olduğunu ve  TSO Yönetiminin dile getirdiği talepleri değerlendireceğini ifade etti. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Fatih Tar'a, Muhammet Likoğlu'da  sıcak ve samimi bir şekilde karşılanmaktan dolayı teşekkür etti. Muhammet Likoğlu ziyaret sonrasında verdiği bilgide, Fatih Tar'ın Ereğli'ye ve bölgemize bakış açısını çok olumlu bulduğunu ve Erdemir ile Ereğli diyaloglarının bundan böyle daha sağlam olacağına inandığını söyledi. Likoğlu, Fatih Tar'ın diyaloğa açık bir yapıya sahip olduğunu, Ereğli'nin de bunu iyi değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekti.