Kırmacı Mahallesi Muhtarı Hazım Sevinç ve çoğunluğunu bayanların oluşturduğu mahalle sakinlerinden oluşan vatandaşlar Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti.
Başkan Posbıyık, mahalle sakinlerinin bazı konularda yönelttiği soruları yanıtlayıp bilgiler vererek şunları söyledi:

KEMER'DEKİ ÇÖPLÜK KALKACAK, ARA İSTASYONU BEKLİYORUZ
Kemer'deki belediye çöplüğünü kaldıracağız. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımız tamam. Bütün belediyeler çöplerini Bakacakkadı'da yapılan tesise taşıyacak. Bunun için Neyren Tepesindeki alana Valilik tarafından ara istasyon yapılmasını bekliyoruz. Bu istasyon yapıldıktan sonra çöplerimizi buraya taşıyacağız. Burada preslenen çöpler büyük tırlarla Bakacakkadı'da da kurulan istasyona taşınacak. Bu konuda belediye olarak yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Yer meselesi yüzünden gecikme oldu. Valilik tarafından bu sorunun çözümlenmesi ile birlikte çöp konusunda mahallemizin sıkıntısı kalmayacak. Mevcut çöp alanının üzerini kapatarak o bölgeye spor alanları yapacağız".
DDY ARAZİSİNE PEYZAJ
Kemer bölgesindeki Devlet Demir Yolları (DDY) Arazisinin hazineye devredilmesi konusunda Milletvekili Sayın Fazlı Erdoğan ile işbirliği içerisindeyiz.  DDY Bu araziyi satacaktı. Ankara'da bakanlık düzeyinde yaptığımız temaslar neticesinde bu alanın hazineye devri için çalışmalar yaptık.
Bu konuda önümüzdeki dönemde somut gelişmeler olacak. DDY arazisinin hazineye devri ile birlikte bu bölge için yaptığımız peyzaj çalışmasını hemen uygulayacağız ve Kemer'in çehresi tamamen değişecek. BU bölgeye, gezi alanları, seyir alanları, spor alanları gibi yaşam alanları yapılacak.
Kırmacı'ya doğalgaz çekilebilmesi için bizim direkt yaptırımımız yok. Dergaz tamamen Enerji Bakanlığına bağlı bir kurum ve belirlediği program dahilinde çalışmalarını yapıyor. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Bu konuda Dergaz ile görüşmelerimiz sürüyor.