Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Doktorlarından Recep Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, öğretmenlerin yalnızca 24 Kasım'larda değil her zaman değerli olduğuna vurgu yaptı. Erdoğan yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "24 Kasım, Atatürk'e "Başöğretmen" unvanı verilişinin ve bu günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının yıldönümüdür.
Öğretmenlik çok özel, çok yüce, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakârlık dolu bir meslektir. Çocukluğumuzda model olarak davranışlarından etkilendiğimiz, sorulduğunda ilkokul sıralarında, çoğunluğumuzun olmak istediği bir meslek. Sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek kadar sorumluluk gerektiren kutsal bir görev olan bu mesleğin tarih boyunca da böyle görüldüğünü, "bilgelik mesleği" olarak kabul edildiğini, değerinin ve öneminin her dönemde vurgulandığını biliyoruz.
"Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri milletimizin geleceğini yoğuran irfan ordusudur." demiştir Yüce Önderimiz Atatürk.
Ben ve ailemde bulunan bu mesleğin 6 üyesi olarak aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyoruz. Öğretmenler yalnızca 24 Kasımlarda değil her zaman değerlidirler ve öyle kalacaklardır. Büyüyen her fidanda, geçmişte ve gelecekte izleri her daim olacaktır. Millet Mekteplerinin açılışı ve Yüce Önder Atatürk'ün Başöğretmenliği kabulünün bir yıl dönümünde daha öğretmenler gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum"