Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, festivali değerlendirdi.


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Karaelmas 2012 Uluslar arası Kültür ve Sanat Festivali'ni yaptığı basın toplantısıyla değerlendirdi. Başkan Akdemir, kendisi hakkında yapılan eleştirilere cevap vererek, festivalden alınların akıyla çıktıklarını söyledi. AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar'ın yaptığı eleştiriye de cevap veren Başkan Akdemir, AK Partili belediyelerinde festival yaptığını söyledi. Başkan Akdemir, Festivalimizi yüzümüzün akıyla bitirdik. En herhangi bir olayın olmaması, kötü bir olayın yaşanmaması festivalimize gölge düşürmedi. Halkımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Zonguldak bir kültür şehri, bu kültürü iyi yakalamış ve aktara bilen bir il. Zonguldak halkı yapılacak her şeye layıktır. Eleştiriler var, eksiklerimiz var. Şunu eklemek istiyorum, festival sadece eğlendirmek, saz çalmak değildir. Festival bir kentin tanıtımını, şehrin kültürünü, güzelliklerini başka bir yerlere aktarmaktır. Bu festivalde 6 ülkeden çocuklarımız geldi. Bunlar Türk bayrağını taşıdılar. Biz bunlar için bu festivalleri yapıyoruz. Biz Türk misafir perverliğini onlar ülkelerine taşıyacaklardır. Biz festivali para harcamak, davul çalmak anlamında yapmıyoruz. İlçelerde, beldelerde sucuk festivali, köfte festivali yapılıyor. O yörenin kültürünü bir yerlere taşımak adına yapılıyor. 30-40 bin kişiye bir şeyler veriliyor, o yörenin yoğurdu, köftesi dağıtılıyor. Bunlar boşa yapılmıyor. Biz bunu komite olarak çok önceden kararını almıştık ve arkadaşlarımızla birlikte bu işten alnımızın akıyla çıktık. Bütün arkadaşlarımı yürekten kutluyorum dedi.
Eksiklerinin olduğunu belirten Akdemir, Basın mensubu arkadaşlarımız hemen dargınlık gösteriyorlar. Sanatçı arkadaşlarımızın talimatları var. Biz hoşgörüyü yakalayamıyoruz. Biraz sabırlı olun. Görevli arkadaşın eğitimi farklı olabilir, yaklaşımı farklı olabilir. 60-70 bin kişilik konserde sinirler gergin olabilir. Kişiler protokolü bile görmüyor. İnsanlar eğlenmeye geliyor. Karşımızda sorun olsun istiyorsak, her şey sorundur diye konuştu.
Bundan sonra basın toplantılarını sıkça yapmak istediğini belirten Akdemir, şunları söyledi:
Mahallede çalışmalara geçeceğiz. Sizleri de bu çalışmalara dahil edeceğiz. Ben cumartesi-pazar mahallelerde geziyorum. Bundan sonra sizleri de götüreceğiz. Planladığımız işleri de sizlere de anlatacağız.

KONSERLERE 60 BİN KİŞİ GELDİ İDDİASI
Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, gazetecilerin konserlere 5 bin kişinin katıldığı yönünde yazdığı haberleri de eleştirerek, konserlere 60 bin kişinin katıldığını iddia etti. Metrekareye 4 kişinin düştüğünü belirten Başkan Akdemir, Zonguldak böyle bir festival yaşadı mı bilmiyorum. Bu seferki festival arkadaşlarımızın sayesinde çok güzel tamamlandı. Sanatçılarımız Zonguldak'a hayran kaldılar. Hepsi tek tek teşekkürlerini iletiyorlar. Bu bizim için çok sevindirici bir olay. Oradaki katılımcıların sayısı çok yüksek, 3-5 bin kişi gösteriliyor. Ben ölçtürdüm arkadaşlar. Bir metrekareye düşen kişi sayısı 4'tü. 15 bin metre karede kaç kişi var? Bunu hesaplayın. Bu neden böyle yazılıyor bunu anlamakta zorluk yaşıyorum. Yazılar yazılırken gerçek yazılarla ifade edilmeli. Biz bir şeyi yaparken gösteriş olsun diye değil, ihtiyaç olduğu için yapıyoruz. Belediyecilik su, kanal işleri yapmak değildir. Bu faaliyetleri de yapmaktır. Küçük ilçe ve beldelerde festivaller yapıyor. Hem halkına hizmet vermek, hem de yöresini tanıtmak için. Ben Silivri'ye yoğurt yemek için giden aileleri biliyorum, Akçabat'a köfte yemeye giden aileleri biliyorum. Bu ne demektir esnafımızın kazanması demektir. Burada işportacılar bile iş yaptı, para kazandı. Şehir bir hareket kazandı. Zonguldak'a saat 20.00'dan sonra 'ölü şehir' diyoruz. Bunu canlandırmak lazım, bunu da inşallah beraber yapacağız. Bu tür faaliyetleri halkımıza yansıtmaya çalışacağız dedi.

VALİ BEY'İN ÇOCUKLARI HASTA
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ın konserlere katılmaması yönünde yapılan haberlere de cevap veren Başkan Akdemir, Vali Bey izindeydi birinci gün. Vali Bey bu tür şeyleri sevmiyor ama eşi seviyor. Vali Bey'in ikizleri var onlarda biraz hasta o nedenle katılamadı. Kendisiyle bir sorunumuz yok olmazda diye konuştu. Gazetecilerin yaşadığı sorunlara da değinen Başkan Akdemir, şunları söyledi:
Murat Boz seyirciye çok yakın olsun istedi. İki metrede güvenlik çok zor oluyor. Diğer sanatçılar uzak olmak istedi. Sanatçıların durumuna göre değişiyor. Basınımıza ayrılan yer bazen büyük gibi yapmaya çalıştık ama sanatçılarımızın yaklaşımı etkiledi. Birinci gün acemiliğimiz vardı. Arkadaşlarımız dikkat etmeye çalıştı. Olumsuzluklar olmuyor değil.
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'ın açıklamalarını da eleştiren Akdemir, İktidar partisi daha önce bu etkinlikleri yapmamış mı? A-B beldelerinde yapılıyor. Onlar festival değil mi? Neden yapılıyor? Ben festivalin ne anlama geldiğini açıkladım. Biz arkadaşlarımız ile aldığımız kararı çok güzel bir şekilde uyguladık. Kasamızdan kuruş çıkmadan giderleri ödedik dedi.