Kdz. Ereğli' de aşılı fidan satışlarını sürdüren Ziraat Odası Başkanlığı, mevsimine ve ayına göre satışlarını Pazaryerinde ki sergi alanında sürdürüyor. 11. Ayda başlayacak olan ağaç sezonu için hazırlıklarına başlayan Oda yetkilileri, meyve fidanı satışlarına da devam ediyor. Konu hakkında bilgi veren Ereğli Ziraat odası satış sorumlusu Fuat Özdemir, mevsimlik satışların yanı sıra meyve fidanı satışlarına da devam ettiklerini söyledi. Ağırlıkta fidanların köylüler tarafından alındığını kaydeden Özdemir, 11. Ayda ağaç fidanlarını satışa sunacaklarını belirten Özdemir, "Şu anda en çok meyve fidanları satılıyor. Genelde elma kiraz ve armut fidanları satılıyor. 4. aydan 7. aya kadar çiçek sezonumuz vardı. Çiçek türlerinin hemen hemen hepsi satılıyor.
On birinci ayda da ağaç sezonumuz başlayacak. Ziraat Odası olarak ağaç fidanlarımızı Ereğli halkına sergileyeceğiz. Fidanlar genelde köy halkı tarafından alınıyor.
Bizim her gelen müşterimize çevremizde ki fidan alacak olan kişilere yaptığımız önemli bir uyarı var. Bu uyarı da aşılı olmayan fidanları almamaları yönünde oluyor." dedi.