Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu; Alaplı Ticaret ve Sanayı Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Oda Meclisi Başkanı ve Oda Meclisi Üyelerine iade-i ziyarette bulundu.
Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Şengün'ün de katıldığı ziyarette, Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu; Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kılıç ve Oda Meclisi Başkanı Şenol Usaç ile Oda Yönetim Kurulu ve Oda Meclisi Üyelerini ziyaret etti.  Başkan Çimenoğlu; 28 Mart 2009 yerel seçimlerinin ardından kendisine "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunan TSO yönetimine,  ancak iade-i ziyaret fırsatı bulabildiğini ifade etti. Ziyarette; ilçeye yapılması planlanan yatırımlar üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kılıç, ilçeye yeni yatırımların kazandırılması ve ilçenin ekonomik olarak kalkındırılması için Oda olarak ellerinden gelen katkıyı vermeye çalıştıklarını vurguladı. Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu da konuşmasında, "genelde yaşanan mevcut ekonomik sıkıntılar göz önüne alındığında, yerel yöneticiler olarak bizlerin elbirliği içerisinde ilçemize istihdam sağlayıcı yatırım yapılmasına yardımcı olmamız ve teşvik etmemiz gerekir.
Biz göreve geldiğimizden bu yana bu yönde girişimlerde bulunuyoruz. İçinde yaşadığımız toplum, ilçemizin kalkınmasından sorumlu olan bizlerden bunu bekliyor.
Yapılacak yatırımlar konusunda fikir ayrılıkları yaşayabiliriz fakat önemli olan bu fikir ayrılıklarını yatırıma ve ekonomik kalkınmaya engel olacak kısır çekişmelere sürüklemeden, asgari müşterekte birleşebilmek ve ilçemizin ekonomik kalkınmasını sağlayabilmektir" dedi.