Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı'na Fileye Dönüş Projesiyle başvurmak için hazırlıklarını tamamlayarak, iştirakçi beyannamesini imzaladılar. Kent Konseyi ve Zonguldak Belediyesi birlikte yaptıkları projeye Zonguldak Çevre Koruma Derneği ve Ticaret ve Sanayi Odası da destek veriyor. Sezgin, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Projemiz çevreye duyarlılıkla ilgili, amaç sosyal kalkınma olduğu için ona yönelik bir çalışma yaptık. Daha önce yaptığımız fileye dönüş çalışmasını proje haline getirdik. Amacımız ev kadınlarını, cezaevinde tutuklu, hükümlü bayanları bu projenin içine katarak onları hem sosyal hayata dönüşlerini sağlamak, hem de küçük de olsa bir mali destek sağlamaktır. Belediye olsun, çevre dernekleri olsun, Kent Konseyi olsun çevreyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu da naylon poşet kullanımının artık kaldırılması, fileye dönüşüm başlanması içindir. Bu çalışmanın Zonguldak için faydalı olacağını düşünüyoruz."
ÇATES'in sıcak suyuyla Kenti Isıtma Projesi'nin Zonguldak'ın ihtiyacı olan bir proje olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Zonguldak'ta TÜBİTAK tarafından yürütülen bölgesel ısınmayla ilgili termik santraller üzerinden bir çalışması gündemde, bu konuyla ilgili Zonguldak, Kozlu, Kilimli ve Çatalağzı Belediyeleri katkı veriyor.
Diğer yandan doğalgaz çalışması da devam ediyor. Doğalgazın kentimize gelmesi tabi ki önemli, diğer yandan merkezi ısıtmanın da göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bir anket çalışması yürütülüyor, ama bu anketi TÜBİTAK'ın yapması daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Bu konuya katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Zonguldak'ta 18 ay içinde hem doğalgaz hayat geçecek, diğer yandan merkezi ısıtmadan da çalışmalardan ortaya çıkacak değerlere göre ondan da faydalanırız diye ümit ediyorum. Zonguldak'ın ikisine de ihtiyacı var."