Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, projelerini hayata geçirerek yatırım atağına geçti.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, göreve geldiğinden beri üzerinde çalıştıkları projeleri hayata geçiriyor. Başkan Ünal, 2010 yılında ihaleler yapılarak 2011 yılında çalışmalara başlanacağını belirtti. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Ünal, "Belde girişini olduğu gibi güzelleştirdik. Belde girişinde yeni yol yapıldı. Trepuar çalışmaları yapıldı. Belde merkezimizin bir kısmını şu anda şehir haline getirdik. Diğer bir kısmı içinde istimlak çalışmalarımız devam ediyor. Oradaki birkaç binayı kaldırdıktan sonra da beldemizin şehir girişini Filyos'a yakışır bir hale getireceğiz. Beldemizde bir sağlık ocağımız var. Sağlık ocağının iyileştirilmesi için onarım işine 100 bin lira keşif bedelli bir ihale yapıldı. Bu ihale sonuçlandı. Alan müteahhit firma işe başlayacaktır. Filyos'un en büyük sorunlarından iki tanesi kanalizasyon ve içme suyu sorunudur. Kanalizasyon sorunumuzu çözdük.

DERELER VE DENİZLER
PİSLİKTEN ARINACAK
19 Ekim 2010 tarihi itibarıyla İller Bankası 18. Bölge Müdürlüğü'nde Filyos Belediyesi kanalizasyon inşaatı ihalesi yapılacaktır. Filyos'un derelerinin ve denizinin artık pislikten arınacağının müjdesidir. Yaklaşık 2 yıllık bir zaman zarfında, Filyos'ta merkezi kanalizasyon sistemine bağlantısı olmayan bir tane ev kalmayacaktır. Bütün atıklarımız bu kanalizasyon neticesinde bir noktaya toplanarak deniz deşarjı yapılacaktır. Filyos'ta sahilimizi balıkçı barınağının yapılmasından sonra her yıl sahilimiz 5-10 metre eksilmekteydi. Devlet Limanları ve Hava Meydanları Genel Müdürlüğünce yaptığımız temaslar neticesinde 8 Ekim 2010 günü Filyos sahil tahkimatı işi ihalesi yapılacaktır. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar, milletvekillerimizin ve il başkanımızın katkılarıyla belirli bir aşamaya gelmiştir. Artık arazide şantiyeler kurulacak inşaatlar başlayacaktır. Su sorunu ile ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. Su projesini yaptık bitirdik.

ŞANTİYE GÖRÜNÜMÜ
İller Bankası'na onaylattık. İller Bankası Genel Müdürümüz Hidayet Atışsoy'la yaptığımız görüşme neticesinde İller Bankası bu projeyi gündemine aldı. Yılbaşından önce de Filyos halkının özlemle beklediği içme suyu ihalesi yapılacaktır. Belde merkezimizde bulunan zaman zaman taşkın yapan pis kokulara maruz kalan derelerimiz DSİ tarafından projeleri tamamlandı. Yılbaşına kadar ihalesi yapılacaktır. 2010 yılında hazırlıklarımız tamamlanarak ihalelerimiz bitmiş olacaktır. 2011 yılında Filyos bir şantiye görüntüsünde deresinde, sahilinde, kanalizasyon ve içme suyu ile çalışmalarımız devam edecektir. Filyos'ta otel sorununda belirli bir noktaya geldik. Belediye meclisimizde otelin satılma kararı alındı. İhale hazırlıklarına başladık. İhale hazırlıklarını tamamladıktan sonra da Filyos'taki otel alıcısını bulacaktır. Filyos özlediği otele kavuşacaktır" dedi.

KDZ.EREĞLİ ÖRNEĞİ
Filyos Belediyesi tarafından başlanan ancak yapılan şikayetler üzerine durdurulan Filyos Sahil Projesi'nde Dolgu İmar Planı yapılarak Valiliğe gönderildiği belirtildi. Başkan Ünal, Filyos Sahil Projesi'nin en büyük hayali olduğunu belirtti. Ünal, "Filyos'un sahilini Ereğli gibi herkesin istediği bir sahil olmasını istiyoruz. Biz çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımıza başladığımız anda Filyos'ta siyasi bir grup tarafından şikayet edildik.
Bu grup bizim çalışmalarımızı sabote etmek için çeşitli yerlere şikayetlerde bulundu. Bu arkadaşlarımızda kendine göre haklıdırlar. Bizde bu projemizi yasal çerçeveye oturtturmak için dolgu imar planını yaptık. Valilik kanalı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığına sunulmak üzere Valimize gönderdik. Çalışmalarımıza şu anda proje bazında devam edeceğiz. Bartın Üniversitesi Orman Fakültesine bağlı peyzaj bölümünde Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sabas hocamızla yaptığımız görüşme neticesinde beldemize gelerek, Sahil Projesi yapmak istediğimiz kısımla, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesine bağlı peyzaj bölümü bir proje yapacaktır. 2011 yılında da bu proje çalışmalarımıza devam edeceğiz. Filyos'un çehresini değiştireceğiz" dedi.