Alaplı Ziraat Odasının 5. olağan genel kurulunda başkanlığa yeniden seçilen Şeref Türkoğlu, kongreyi değerlendirdi. Kongrenin demokratik bir ortamda ve ilk defa bütün delegelerin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirten Türkoğlu, “Alaplı Ziraat Odası'nın 5. olağan genel kurulunu demokratik bir ortamda gerçekleştirdik. Kongremiz yüzde 100 iştirakle 54 delegenin 54 ünün katılımıyla yapıldı. Olumlu bir hava içerisinde gerçekleştirilen ve çift liste ile girilen seçimlerde konular tartışıldı. Muhalefet başkan adayı yapacaklarını ve istediklerini söyledi. Bize göre 5. olağan genel kurulumuz en heyecanlı bir kongre oldu. Belki ilk defa böyle yüzde 100 delegenin iştiraki ile olan kongremiz inşallah bundan sonra da böyle olur. Ben çiftçilerimizin her zaman böyle duyarlı olmalarını arzu ediyor ve meselelerine sahip çıkmalarını istiyorum. Şunu da söylemek istiyorum belki çok iddialı konuşuyorum ama her köyde sandık koymak suretiyle tabanın oyunu almak suretiyle delege seçilen arkadaşlarım ona göre oy kullandılar. Bizden daha bir süre hizmet bekliyorlar. Ben hiçbir zaman seçimlerde aday olmadım, hep aday gösterildim ve yapıldım. Beni aday gösterdikleri ve sağlığım elverdiği sürece her zaman görevime devam edeceğim. 2009 yılında 850 ve 2010 yılında da 200 çiftçimizi organik tarıma kaydetmiş durumdayız biz bu rakamı 2 bin ve 3 binlere çıkarmak istiyoruz. Bunun yanı sırada bildiğiniz gibi şu anda fındık serbest piyasada kaderine bırakılmış durumdadır. Fındığımıza sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Organik mamulümüz inşallah 1,5 sene içinde elimize geçiyoruz. Biz bunu Avrupa ve iç piyasada pazarlamamız için mamul haline getirmek zorundayız. Bundan dolayı organik fındık kırma, kavurma ve paketleme tesisi kurmayı düşündük. Arkadaşlarımız, meclisimiz ve genel kurulumuz bunu onayladı. Fındık fabrikası için ilk yatırım için 225 bin TL'yi ön gördük. 2012 yılında yatırım kredisi olarak 300 bin TL gibi bir rakam koyduk.
2013 yılında ise fabrikayı tamamlayıp faaliyete geçirmeyi planlıyoruz, inşallah Allah utandırmaz. Şimdi bize bunun kaynağını nereden bulacaksınız diye soruyorlar. Burada fındık almak için paraya ihtiyaç var, zaten fabrikanın sahipleri fındık üreten üreticilerimiz olacak, çalışanlarda çocukları olacak, öyle güzel bir sistem düşündük ki organik fındık ve tarıma geçen üreticilerimiz bu tesislerin ortağı olacak ve burada çalışanlarda bu tesisin ortaklarının çocukları olacak, bu tesislere mal verecek olan organik tarıma geçen üyeler olacaktır.
Allah kısmet ederse bu sene 850 üreticimiz devlet desteğinde yararlanacak ve dönüm başına 25 TL alacak, önümüzdeki sene ise hedefimiz 2 bin 2013 de ise 3 bin üreticimizin devlet desteğinden faydalanmasını sağlamaktır. Bildiğiniz gibi oda bünyesinde çiftçi eğitim okulu aldık. Burada mühendislerimiz tarafından çiftçilerimiz eğitilecek, bilinçlenecek ve bizde inşallah organik ürün işleme tesisini hayata geçireceğiz ” diye konuştu.