AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Filyos Projesi ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü, hedeflerinin kısa sürede bu bölgeye ilk kazmayı vurmak olduğunu belirterek, bu proje için yaşanan ekonomik krize rağmen önemli firmaların yer talebinde bulunduğuna dikkati çekti.
Ciddi firmaların yatırım yapmak için talepte bulunmasından duyduğu memnuniyeti de ifade eden Türkmen, Türkiye genelinde kurulan 26 Kalkınma Ajanslarından 16'ncısının Karabük, Bartın ve Zonguldak illerini kapsayanının Zonguldak'ta kurulduğunu söyleyen Türkmen açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Filyos serbest bölge ilan edildi. Özellikle ve ivedilikle kanun çıkartıldı oradaki istimlâkların yapılması hedeflendi. Bir taraftan sette ve baraj projeleri de devam sürüyor. Bu kadar ekonomik kriz dünyada olmasına rağmen Filyos için ciddi firmalar yatırım yapmak istiyor.
Türkiye'de 26 tane Kalkınma Ajansından 16'ncısı Zonguldak'ta kuruldu. Bartın, Karabük, Zonguldak illerini kapsayan kalkınma ajansının önderliğinde binlik beşbinlik planlar yapılıyor, yer tespiti, alt yapı eksikliği, imar planlarının yapılması sağlanıyor.
Özel İdare tarafından da para aktarılıyor. Ayrıca Kalkınma Ajansının da sekreteryası atandı.
En yakın zamanda önümüzdeki yıl içerisinde tüm amacımız hedefimiz Filyos bölgesine bir kazma vurdurmak. Yıllarca arkadaşlarımız Filyos Filyos dedi, ülkemiz için de bölgemiz için de oldukça önemli bir projeye başlamak istiyoruz.
Biliyorsunuz ki doğalgaz Ereğli ve Alaplı'ya geldi, Zonguldak bölgesine gelmemişti. Şuanda doğalgaz Çaycuma'da. Deneme aşamasında, borular içerisine gaz basıldı, bu konu ile ilgili çalışmalarda sürdürülüyor. Sanayinin her çeşidi Zonguldak'ta olabilecek seviyededir" dedi.