Kdz.Ereğli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, asfalt çalışmaları ile ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

Kdz.Ereğli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığından, OSB'nin asfaltı ile ilgili çıkan haberlere yanıt verdi. Zonguldak-Ereğli OSB'ye ait olan yol için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından kullanılan kredi ile yolun asfalt kaplama, bordür ve tretuvar kaplama işleri ile yol kenarı beton kanalları işi yapıldığı belirtilen açıklamada konu hakkında şu bilgilere yer verildi: Bahse konu yolun geçici kabulü dahi yapılmamıştır ve iş devam etmektedir. Yol hâlihazırda yüklenici firmanın sorumluluğu altındadır. Yüklenici firmanın işe ait yeterli teminatı vardır. Söz konusu yazıda Asfalt yapılan yerlerde  genellemesi ile aşınma tabakası hariç yapılan yaklaşık beş km. lik kısmın tamamı için sorun varmış gibi gösterilmekteyse de, Sadece fotoğraflanan, yani işe ara verilen son kısımda sorunlu bir bölüm vardır.

TAŞIMACILIĞA KAPATTI
Bunun nedeni şudur; Fotoğraflanan bu yer; OSB içindeki 2 no'lu yolun Hamzafakıhlı mahallesi yol ayrımından Erdoğan Metal'e kadar giden kısmın sonundadır.  Herkesin malumu olduğu gibi; Kdz. Ereğli Belediyesinin İlçe trafik Komisyon kararı alınmadığı sonradan anlaşılan, kararı ile OSB'nin Topçalı Mahallesi tarafındaki yol güzergahını, gazetenin deyimiyle istihdam sağlayıp ülke ekonomisine güç veren kuruluşların taşımacılığına kapatmıştı. Bu durumda tüm taşımacılık Çolaklar Mahallesi ve devamındaki köyler üzerinden yapılmak zorunda kalmıştı.

ŞİKAYETLER DİKKATE ALINDI
Köylerin üzerinde oluşan bu baskı neticesinde doğan haklı şikâyetler, OSB yönetimi tarafından dikkate alındı ve OSB'yi D010 bölünmüş kara yoluna bağlayan, bağlantı yolunu tamamlamaya öncelik vermek için asfaltlamaya fotoğraflanan noktada ara verildi.
Açıklanan gerekçe ve sebeple zorunlu olarak 30.09.2011 tarihinde yarım bırakılan bu kısım ki hatta bir şeridi bu nedenle daha uzundur, tamamlanmadığı için (altına su almaktadır) mevsim şartları itibariyle bozulmuştur. Üstelik iş geçici olarak bile teslim alınmamış olup OSB'nin uğradığı bir zarar da söz konusu değildir. Hem daha önceki Valimizin hem de milletvekilimiz sayın Ercan Candan'ın beyanatları ilgi tutularak, yazılan yazıdan verilen sözlerin yerine getirilmediği, işin takip edilmediği, yolun yarım bırakıldığı anlamı çıkmaktadır.

YÜKLENİCİYİ UYARMAKTIR
OSB Müteşebbis Heyeti yüklenicinin yaptığı işi takip etmekte ve gerektiğinde yükleniciyi uyarmaktadır. İşin denetimi OSB dışında ayrıca kredi veren kuruluş olarak ilgili bakanlık kontrol mühendisleri tarafından da yapılmaktadır. Ayrıca TCK 4. Bölge test ve deneylerde görevlidir.  Sayın Vekilimiz, şehrimize geldiğinde yerinde inceleme yapmakta, bizlerden de bilgi alarak ilgilenmektedir. yol yarım bırakıldı ifadesi doğru olmayıp iş devam etmektedir. Kredi için 2011 harcanamayan ödeneğinin 2012 yılına aktarılması talep edilmiştir. Yol, hava şartlarının uygun olduğu süreçte teknik şartnamesine uygun bir şekilde tamamlanacaktır.